-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 12

Reto atkaklumo Šiaulių regbio mūšyje – „Vairo-Kalvio“ pergalė paskutinę sekundę

Savaitgalį vykęs antrasis šio sezono regbio „Top“ lygos turas paženklintas neįtikėtinomis dramomis. Abejose rungtynėse nugalėtojai paaiškėjo paskutinėmis sekundėmis.
Šiaulių regbio derbis
Šiaulių regbio derbis / A.Kryževičiaus nuotr.
Temos: 1 Regbis

Sausakimšame Šiaulių Zoknių stadione vyko intriguojantis regbio spektaklis tarp dviejų stipriausių Lietuvos komandų ir amžinų priešininkų – „Vairo-Kalvio“ ir „Baltrex-Šiaulių“. Regbininkai žiūrovams Šiaulių gimtadienio proga padovanojo nepamirštamą reginį, o po sėkmingos paskutinės atakos pergalę 10:8 (7:5) iškovojo „Vairo-Kalvio“ ekipa.

Nervingose ir kietose rungtynėse pirmieji į priekį išsiveržė „Vairo-Kalvio“ regbininkai. 28-ąją min. kamuolį įskaitiniame plote prispaudė Donatas Vilimavičius. Jis pats pridėjo ir du taškus realizacijos smūgiu. Vos po dviejų minučių „Baltrex-Šiaulių“ talentas Armandas Kalinauskas atsakė rezultatyvia ataka sumažino varžovų pranašumą iki dviejų taškų (5:7).

51-ąją min. „Baltrex-Šiaulių“ žaidėjas Vytaras Bloškys baudos smūgiu išvedė „Top“ lygos čempionus į priekį 8:7. Paskutinę rungtynių minutę „Vairas-Kalvis“ kilo į lemiamą šturmą ir išprovokavo varžovų pražangą. Patyręs Kęstutis Marcišauskas šaltakraujiškai pataikė į vartus ir padovanojo pergalę „Vairui-Kalviui“.

„Rungtynės tarp šių dviejų komandų visada yra sunkios, atkaklios. Šiaulių derbis. Keletą paskutinių kartų sėkmė lydėdavo varžovų komandą, o šiandien pergalę išplėšėme mes. Ačiū komandai, kuri kovėsi iki paskutinės minutės“, – po rungtynių sakė „Vairo-Kalvio“ treneris Gediminas Marcišauskas.

G. Marcišauskas džiaugėsi iš užsienio atvykusių lietuvių pagalba, bet pabrėžė ir svarų jaunųjų komandos narių indėlį: „Jauni žaidėjai integruojasi į komandą ir tai yra didelis žingsnis į priekį. Mūsų jaunas suolelis sudirbo 100 proc.“.

„Baltrex-Šiaulių“ treneris Edmundas Ščavinskas tikėjosi geresnės rungtynių baigties, bet pripažino, kad pati svarbiausia kova vyks antrajame rate.

„Kai pralaimi, visada būna liūdna. Džiugina tai, kad dar turėsime atsakomąsias rungtynes po trijų savaičių. Dviejų taškų pranašumas regbyje praktiškai yra lygiosios. Stengsimės pataisyti klaidas. Nežinau, kas šįkart nutiko. Lyg ir buvome pasiruošę, žinojome, ką daryti, bet antrajame kėlinyje visai nekontroliavome kamuolio, daug gynėmės, o pabaigoje padarėme keletą klaidų, užsidirbome pražangą ir pralaimėjome, – sakė E. Ščavinskas. – “Vairas-Kalvis„ visada būna pasiruošęs. Tai komanda, kuri nemėgsta pralaimėti ir kabinas iki paskutinių minučių. Labai gerai, kad tokių ekipų yra Lietuvoje ir neleidžia užmigti ant laurų. Kiekvienoms rungtynėms turime ruoštis ir kovoti“.

Geriausiu „Vairo-Kalvio“ žaidėjų buvo pripažintas K.Marcišauskas. Jis geriausio žaidėjo prizą nusprendė įteikti Justinui Urbonui.

Abiejų ekipų žaidėjai sutartinai pabrėžė, kad tokie atkaklūs mūšiai tarp dviejų Šiaulių grandų jau nieko nebestebina. Jau eilę metų tokių rungtynių nugalėtojai sprendžiasi paskutinėmis minutėmis. Tokie susitikimai yra naudingi ir žaidėjams, ir visam Lietuvos regbiui.

„Pergalė yra pergalė. “Baltrex-Šiauliai„ prieš porą metų lygiai taip pat iškovojo pergalę paskutinėmis minutėmis. Daug ką lemia sėkmė. Nei mes, nei jie nesureikšminame pergalės būtent paskutinę minutę. Po metų niekas negalvos kada buvo pelnyti lemiami taškai. Kova buvo apylygė, o laimėjo stipriausi. Šiaulių derbis visas toks būna. Visi einame į stadioną tik nugalėti ir atiduodame visą save. Dėl to kova visada būna kieta“, – kalbėjo „Vairo-Kalvio“ kapitonas Mindaugas Misevičius.

„Mes turėjome šansą laimėti, jie turėjo šansą. To ir tikėjomės – bet kas galėjo laimėti paskutinėmis sekundėmis. Tas vienas taškas nieko nereiškia, net ir mūsų pergalė būtų kaip ir lygiosios. Viskas spręsis antrajame rate. Abi komandos buvo kiek perdegusios – buvo daug kontakto, daug noro. Rezultatas galėjo būti didesnis, jeigu būtume daugiau atlikę baudos smūgių, bet stengėmės atakuoti. Galiu pagirti abi komandas už kovą. Smagu žaisti tokius mačus“, – sakė „Baltrex-Šiaulių“ žaidėjas Žygimantas Radžius.

VIDEO: Top lyga: Baltrex-Vairas highlights

Neįtikėtina, bet analogiškai susiklostė ir kitos antrojo turo rungtynės tarp dėl pirmosios pergalės kovojusių Kauno „Žalgirio“ ir Kekavos „Transact Pro“ (Latvija) ekipų. Kaune šeimininkai neapsigynė nuo lemiamos varžovų atakos paskutinę minutę ir pralaimėjo rungtynes 14:17 (6:5).

Antrojo kėlinio viduryje svečiai įgijo 7 taškų pranašumą (13:6), tačiau tuomet kauniečiai tiksliai atliko baudos smūgį, o 72-ąją min. atliko žeminimą ir išsiveržė į priekį 14:12. Vis dėlto, paskutinę – 80-ąją – minutę latviai surengė lemiamą šturmą išplėšė dramatišką pergalę.

„Mūsų žaidime yra daug pakilimų ir nuosmukių. Mačo pabaigoje pritrūko koncentracijos. Mes turime šansą, bet juo nepasinaudojame. Turime žiūrėti į ateitį ir išmokti pasinaudoti savo galimybėmis“, – sakė „Žalgirio“ treneris iš PAR Siya Mlalandle.

„Rungtynės buvo sunkios ir rezultatas rodo, kad nebuvo lengva. Tikėjau savo komanda, bet matyt yra kažkoks prakeiksmas, nes latviai antrus metus iš eilės išplėšė pergalę paskutinę minutę. Bet kokiu atveju, trys taškai nėra daug, mes jiems galime atsirevanšuoti išvykoje“, – sakė „Žalgirio“ kapitonas Giedrius Narakas.

„Transact Pro“ ekipai šiose rungtynėse padėjo legionierius Favouras Maduka. Jis pasakojo, kad yra labai pavargęs, bet džiaugėsi pergale. Pasak jo, rungtynės buvo labai permainingos, o Latvijos ekipa išnaudojo turimą teritorinę persvarą.

VIDEO: Top lyga: Kauno "Žalgiris" - "Transact Pro"

Trečiajame ture ateinantį savaitgalį „Baltrex-Šiauliai“ svečiuose žais su „Transact Pro“, o „Vairas-Kalvis“ namuose kausis su „Žalgiriu“.

Lietuvos regbio čempionate savaitgalį Vilniaus VRA svečiuose 20:10 (7:0) nugalėjo Šiaulių „Šiaulius-PRC“, Kauno „Tauras-Brum Brum“ Jonavoje 48:17 (29:7) įrodė pranašumą prieš Panevėžio „Klevą-PRS“, o Šiaulių „Vairas-Citma“ savo aikštėje 15:10 (3:0) įveikė Vilniaus „Geležinį vilką“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius