Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 02 13

„Šešių nacijų“ antrasis turas: ar prancūzai ir italai prilygs šeimininkams?

Stipriausios Europos regbio komandos praėjusį savaitgalį pradėjo prestižinį „Šešių nacijų“ turnyrą, o jau netrukus žais antrojo turo susitikimus, žadančius nemažai intrigų.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / organizatorių nuotr.
Temos: 1 Regbis

Airija – Prancūzija

Didžiausio susidomėjimo šį savaitgalį susilauks rungtynės Dubline, kur praėjusių metų čempionė Airijos rinktinė priims Prancūzijos regbininkus. Prancūzas Philippe'as Saint-Andre'as niekada nepralaimėjo Airijai būdamas žaidėju, bet vis dar nėra pasiekęs nei vienos pergalės treniruodamas rinktinę.

P. Saint Andre'as, kai perėmė Prancūzijos rinktinės vairą, su Airija susitiko tris kartus. Du mačai baigėsi lygiosiomis, o paskutinysis praėjusiais metais baigėsi pralaimėjimu Paryžiuje, kuomet airių legenda Brianas O'Driscollas nusprendė baigti savo įspūdingą karjerą. Prancūzai pirmajame šių metų „Šešių nacijų“ ture nugalėjo škotus 15:8, tačiau manoma, kad Airijos pasiekti pergalę bus gerokai sunkiau.

„Airija žaidžia labai disciplinuotai. Jie visuomet prasižengia tik apie aštuonis kartus, palyginus škotai – apie 13-14. Airiai yra pilni pasitikėjimo. Jie laimėjo aštuonis mačus iš eilės ir yra turnyro favoritai. Mes turime kautis su jais kiekviename aikštės metre ir dvikovose ore, kur jie yra itin stiprūs“, – teigė P. Saint-Andre'as.

Anglija – Italija

Pirmajame ture iškovoję pergalę Velse, 2015 metų pasaulio regbio čempionato šeimininkai anglai, galėjo ramiai ruoštis antrajam mūšiui. Stuarto Lancasterio treniruojami Anglijos regbininkai šįkart namuose priims jau ilgą laiką favoritams įkąsti nesugebančią Italijos komandą. Nors Anglijoje verda daug diskusijų dėl žaidėjų pasirinkimo, anglai yra laikomi aiškia favorite.

„Rungtynės su italais bus visiškai kitokios. Turime parodyti, kad galime gerinti žaidimą ir pasirodyti geriau nei mače su Velsu. Prieš dvejus metus Italijoje turėjome problemų puldami ir atsilikinėjome 2:6. Dabar sukūrėme tokias sąlygas, kad prie komandos prisijungia daug jaunų žaidėjų, o italai yra labai patyrę ir tarptautinės patirties turi daugiau. Bet mūsų jauni vaikinai jau praėjusią savaitę parodė, kad gali išnaudoti savo galimybes. Buvo gražu juos stebėti, bet yra dar ne vienas sprendimas, kuris leistų dar labiau tobulėti ir padėti komandai“, – pasakojo S. Lancasteris.

Italijos rinktinė pirmose rungtynėse dėl traumų prarado du žaidėjus, tačiau svarbiausia, anot trenerio Jacqueso Brunelio, neatiduoti varžovams visiškos iniciatyvos.

„Žaisdami su Airija leidome varžovams 70 proc. laiko valdyti kamuolį. Vien gintis žaidžiant su Anglija tikrai negalėsime“, – pripažino J. Brunelis.

Škotija – Velsas

Dar vienas intriguojantis regbio spektaklis vyks Škotijoje, kur šeimininkai bandys priversti antrąją nesėkmę iš eilės patirti 2012 ir 2013 metų „Šešių nacijų“ čempionę Velso komandą.

Iš kitos pusės, Velsui, norint dar kovoti dėl aukščiausių vietų šių metų turnyre, pergalė yra būtina. Į rungtynes jau anksčiau parduoti visi bilietai, todėl škotai turės didžiulį palaikymą, bet Velsas praėjusiais metais škotus nugalėjo net 51:3 ir, nors šįkart žais išvykoje, yra laikomas mačo favoritu.

VIDEO: Apžvalga

Antrojo turo rungtynių laikas:

Vasario 14 d. 16.30 val. Anglija – Italija

Vasario 14 d. 19 val. Airija – Prancūzija

Vasario 15 d. 17 val. Škotija – Velsas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius