Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 11

„Šešių nacijų“ turnyre – įsibėgėję anglai ir rekordinė Velso pergalių serija

Savaitgalį prestižiniame regbio "Šešių nacijų" turnyre įvyko intriguojantys antrojo turo mūšiai. Juose svarbią pergalę iškovojo čempionai airiai, savo šalies rekordą pakartojo Velso regbininkai, o įsibėgėjusi Anglijos rinktinė nepasigailėjo prancūzų.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / „Scanpix“ nuotr.

Škotija – Airija 13:22 (10:12)

Airijos regbininkai atsigavo po pralaimėjimo Anglijai pirmajame „Šešių nacijų“ ture ir iškovojo nelengvą, bet svarbią pergalę Škotijoje.

Praėjusiais metais „Grand Slam“ trofėjų iškovoję airiai atsiliko po škoto Greigo Laidlaw tikslaus baudos smūgio, bet Conoro Murray'us ir Jacobo Stockdale'o žeminimai leido svečiams išsiveržti į priekį. Antrajame kėlinyje po Samo Johnsono kamuolio prispaudimo įskaitiniame plote, airių pranašumas sumažėjo iki dviejų taškų (12:10). Vis dėlto lemiamu momentu airiai susitelkė ir po Keitho Earlso žeminimo vėl įgijo saugesnę persvarą bei šventė pergalę.

Italija – Velsas 15:26 (7:12)

Nemažai žaidėjų per savaitę pakeitusi Velso rinktinė sugebėjo iškovoti nelengvą pergalę prieš autsaiderę Italijos komandą ir pakartojo šalies rekordą. Velso ekipa draugiškuose ir oficialiuose mačuose pasiekė 11-ą pergalę iš eilės.

Velso rinktinės treneris po pergalės pirmajame ture prieš Prancūziją pakeitė net 10 žaidėjų. Nepaisant to, italai nesugebėjo nutrukti savo nesėkmių serijos. Svečiams žeminimus pelnė Joshas Adamsas ir Owenas Watkinas, o 14 taškų tiksliais smūgiais koja pridėjo Danas Biggaras. Italijos komandoje rezultatyviomis atakomis pasižymėjo Braamas Steynas bei Edoardo Padovanis.

Pagerinti rekordą Velso rinktinė galės po dviejų savaičių rungtynėse namuose su Anglija. 11 pergalių iš eilės Velsas yra pasiekęs dar 1910 metais.

Anglija – Prancūzija 44:8 (30:8)

Anglijos regbininkai pademonstravo aukščiausią savo klasę ir namuose nepasigailėjo pastaraisiais metais dažnai jiems į atlapus kimbančios Prancūzijos rinktinės. Net tris žeminimus pelnęs Jonny May'us leido šeimininkams solidų pranašumą įgyti jau pirmajame kėlinyje, o vėliau anglai neatsipalaidavo ir padovanojo šventę savo sirgaliams sausakimšame „Twickenham“ stadione Londone.

Tris žeminimus J. May'us pelnė atakomis kairiajame krašte. Ir visa tai įvyko per pirmąsias 30 min. Po žeminimą anglams taip pat pelnė Henry Slade'as ir Owenas Farrellas. Pastarasis dar 12 taškų pridėjo tiksliais baudos ir realizacijos smūgiais. Dar 5 taškai Anglijai atiteko už „baudos žeminimą“, kuomet prancūzas pavojingos atakos metu sugriebė be kamuolio buvusį žaidėją.

Prancūzijos rinktinė fiziškai neatsilaikė prieš anglus ir mačą baigė su vieninteliu žeminimu pirmojo kėlinio pabaigoje, kurį pelnė Damianas Penaud.

Anglijos rinktinė „Šešių nacijų“ turnyre laimėjo 10 iš 13 paskutinių akistatų su Prancūzija. Maksimalius 10 taškų surinkę anglai pirmauja turnyre ir artėja prie išsvajoto titulo.

Turnyro lentelė po dviejų turų:

1. Anglija 10 tšk.
2. Velsas 8
3. Škotija 5
4. Airija 4
5. Prancūzija 1
6. Italija 0.

Trečiasis turas vyks vasario 23-24 dienomis. Prancūzija namuose žais su Škotija, Velsas – su Anglija, o Italija – su Airija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius