-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 14

Šiauliečių pergalės „Top“ lygoje lėmė artėjantį regbio spektaklį

Po savaitgalį sužaistų regbio „Top“ lygos ketvirtojo turo rungtynių, čempionato lyderių pozicijose įsitvirtino du Šiaulių grandai – „Baltrex-Šiauliai“ ir „Vairas-Kalvis“. Būtent intriguojančioje šių dviejų ekipų akistatoje penktajame ture veikiausiai paaiškės čempionato nugalėtoja.
„Transact-Miesnieki“ – „Vairas-Kalvis“
„Transact-Miesnieki“ – „Vairas-Kalvis“ / organizatorių nuotr.
Temos: 1 Regbis

Lietuvos čempionas „Baltrex-Šiaulių“ klubas Kaune sulaukė rimtesnio pasipriešinimo nei pirmajame rate, bet dar kartą įveikė „Ąžuolo-FM Tauro“ komandą 45:10 (19:5).

Šiauliečiams 15 taškų pelnė Vytaras Bloškys, 10 – naudingiausiu rungtynių žaidėju pripažintas Armandas Kalinauskas, po 5 – Edmundas Ščavinskas, Valteris Rankis, Martynas Lianzbergas ir Ignas Jankaitis.

„Ąžuolo-FM Tauro“ gretose po 5 taškus pelnė Kasparas Krasauskas ir Evaldas Monginas.

„Kauniečiai šįkart geriau gynėsi, sukūrė keletą gražių atakų, todėl buvo įdomios rungtynės. Jos mums padėjo ruošiantis artėjančiam svarbiausiam mačui su “Vairo-Kalvio„ klubu“, – sakė „Baltrex-Šiaulių“ treneris Edmundas Ščavinskas.

„Nors rezultatas švieslentėje akivaizdus, rungtynės nebuvo lengvos. Mūsų didžiausia problema yra ta, kad sunkiai pradedame rungtynes. Mums reikia gauti gerą spyrį į užpakalį, kad pradėtume rungtyniauti. Varžovai tikrai patobulėjo po pirmųjų rungtynių, todėl teko paplušėti“, – teigė „Baltrex-Šiaulių“ narys Rimantas Zeringis.

Vis dar be pergalių liekantis Kauno klubas po dviejų savaičių Rygoje sieks atsirevanšuoti Latvijos ekipai ir pakilti į trečiąją vietą. Tam reikės geresnio komandinio žaidimo ir drausmės. Būtent to kauniečiams pritrūko žaidžiant su Šiaulių ekipa.

„Nėra drausmės komandoje, ypač antrajame kėlinyje, kuomet pasijaučia nuovargis. Iš to pasipila klaidos. Pirmajame kėlinyje palyginus dar viskas buvo tvarkoje, bet vėliau mes jiems dovanojome taškus savo klaidomis“, – rungtynes apibūdino „Ąžuolo-FM Tauro“ treneris Giedrius Narakas.

„Kai žaidžiame taškas į tašką, tuomet galime išlaikyti savo discipliną, bet kai praleidžiame greitus taškus, tai prarandame koncentraciją ir nebesilaikome žaidimo plano. Tikrai galime nugalėti latvius ir užimti trečiąją vietą. Turime individualiai stiprių žaidėjų, todėl tereikia tik gerai susiburti į komandą“, – pabrėžė kauniečių žaidėjas Naglis Dunčikas.

VIDEO: Komentarai

Atkaklios rungtynės vyko Rygoje, kur šeimininkai – Kekavos „Transact Pro-Miesnieki“ regbininkai – metė rimtą iššūkį Šiaulių „Vairo-Kalvio“ ekipai. Vis dėlto, varžovų spaudimą rungtynių pabaigoje atlaikiusi Šiaulių ekipa iškovojo svarbią pergalę 17:13 (7:5).

Nugalėtojams 10 taškų pelnė Justinas Urbonas, 7 – Donatas Vilimavičius. Naudingiausiu žaidėjų pripažintas Mindaugas Zaboras („Vairas-Kalvis“).

Latvijos komandoje po 5 taškus surinko Guntis Cirša ir Tomas Asejevas, 3 – Gunaras Andersonas.

„Rezultatas po pirmojo kėlinio galėjo būti didesnis, jei nebūtų buvę daug techninio broko ir nebūtume darę daug klaidų. Latviai atkentėjo pirmąjį kėlinį, o antrajame pamatė, kad rezultatas nėra didelis ir galima žaisti. Jie pradėjo mus spausti, bet tada pasireiškė mūsų kovingumas. Vyrai atstovėjo ir tuo labai džiaugiuosi, nes šįkart kovėmės iki pat galo“, – kalbėjo „Vairo-Kalvio“ treneris Sigitas Kukulskis.

„Buvo atkaklios rungtynės. Įsivėlėme į jų grumtynių žaidimą ir dėl to patys sau pasisunkinome rungtynes. Visų komandų tikslas yra pirmų smūgiu varžovus pasiųsti į nokdauną ir palaužti juos morališkai, bet prieš latvius labai sunku išlaikyti savo žaidimą“, – pasakojo vienas iš „Vairo-Kalvio“ lyderių Justinas Urbonas.

Latvijos komandos nariai pripažino varžovų pranašumą, nors patys apgailestavo dėl neišnaudotų progų.

„Vairas-Kalvis“ – rimta komanda. Mes su ja visada kovojame, bet pabaigose pralaimime. Šiandien buvo kitaip, bet antrajame kėlinyje neišnaudojome poros galimybių. Pabandėme pabaigoje surengti keletą atakųš, bet realaus šanso nugalėti neturėjome. Varžovai buvo stipresni. Truputį gaila, nes namuose norisi laimėti.

„Lietuvių žaidimas buvo geras, o mums nesisekė atakuoti. Atakų pabaigose, kai galėdavome pelnyti taškus, prarasdavome kamuolius ir neišnaudojome savo galimybių. Taip pat fiziškai buvome truputį silpnesni“, – pridūrė Kekavos ekipos žaidėjas Andris Andersonas.

VIDEO: Komentarai

Po šių rungtynių tapo aišku, kad „Top“ lygos čempionas spręsis penktojo turo rungtynėse tarp „Vairo-Kalvio“ ir „Baltrex-Šiaulių“ klubų. Rungtynės vyks rugsėjo 26 dieną.

„Jeigu būtume laimėję, tai “Top„ lygoje intriga būtų sumažėjusi. Juk “Baltrex-Šiauliai„ ir “Vairas-Kalvis„ nuolat kovoja dėl pirmosios vietos. Dabar laukia didelė intriga. Žinoma, nugalės lietuviai“, – šypsojosi U. Bautris.

V turo laikas:

09.26 14 val. „Vairas-Kalvis“ – „Baltrex-Šiauliai“

09.26 14 val. „Transact Pro-Miesnieki“ – „Ąžuolas-FM Tauras“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius