Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 04

Stipriausia Lietuvos regbio komanda paaiškės Radviliškyje

Jau šį šeštadienį finišuos kaip niekada intriguojantis ir atkaklus Baltijos regbio „Top“ lygos sezonas. Dėl pirmenybių aukso kovos du Šiaulių regbio grandai – „Vairas-Kalvis“ ir „Baltrex-Šiauliai“, o mažajame finale jėgas išmėgins Kauno „Žalgiris“ ir Šiaulių „Šiauliai“.
Šiaulių „Vairas“
Šiaulių „Vairas“ / Vitos Jevtušenkienės nuotr.
Temos: 1 Regbis

Didysis finalas šeštadienį 16 val. vyks centriniame Radviliškio stadione. Jis buvo pasirinktas, nes centrinis Šiaulių stadionas bus užimtas, o kito „Top“ lygos reikalavimus atitinkančio stadiono Saulės mieste nėra.

Čempiono trofėjų gins labiausiai tituluotas šalies regbio klubas – „Vairas-Kalvis“. Jis šiemet iškovojo Lietuvos regbio federacijos (LRF) taurę, taip pat laimėjo „Top“ lygos reguliarųjį sezoną. 2014, 2015 ir 2016 metų „Top“ lygos čempionai „Baltrex-Šiaulių“ regbininkai yra nusiteikęs susigrąžinti titulą į savo rankas.

„Nuotaikos geros, visi laukiame finalo. Esame jam pasiruošę. Dar taisome mažas klaideles, kad būtume kuo geriau nusiteikę lemiamoms rungtynėms. Manau, kad nugalėtoją lems tai, kas labiau norės nugalėti. Tai yra – psichologinis nusiteikimas“, – sakė vienas „Vairo-Kalvio“ lyderių Donatas Vilimavičius.

Reguliariajame sezone „Vairas-Kalvis“ savo amžinus varžovus nugalėjo 37:18, o „Baltrex-Šiauliai“ dar pralaimėjo ir Kauno „Žalgiriui“, todėl reguliariajame sezone liko vos treti. Visgi su kiekvienomis rungtynėmis „Baltrex-Šiaulių“ žaidimas gerėja, o pusfinalyje buvo gana užtikrintai nugalėtas praėjusių metų vicečempionas „Žalgiris“.

„Vien tai, kad esame finale, rodo, jog dirbame tikslingai. Šeštadienį į aikštę eisime kovoti tik dėl pergalės. Komandoje šiemet buvo daug problemų su traumomis, bet džiugu, kad dauguma iki finalo spėjo jas išsigydyti. O kai kurių traumuotų žaidėjų vietas užėmė kiti, komandoje atsirado konkurencija. Nors „Top“ lygos starte pralaimėjome Kauno komandai, iš to tik pasimokėme ir nedarėme tragedijos. Laikas parodė, kad išvados buvo padarytos ir nusipelnėme būti finale“, – teigė „Baltrex-Šiaulių“ treneris Vytaras Bloškys.

Mažasis finalas šeštadienį 14 val. vyks Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione. Neabejojama, kad „Žalgiriui“ rimtą iššūkį mes jauna bei ambicinga „Šiaulių“ komanda. Jau reguliariajame sezone įvyko labai atkaklus tarpusavio mūšis, kur po lemiamų taškų paskutinėmis minutėmis 22:21 laimėjo žalgiriečiai.

Šeštadienį taip pat vyks du mačai Lietuvos regbio čempionate. 14 val. „Geležinio vilko“ stadione vyks intriguojantis atsakomasis Vilniaus derbis tarp „Geležinio vilko“ ir „VRA-Tomostos“. Tuo tarpu 10 val. Panevėžyje susitiks vietos „Klevas-PST“ ir „RK Skorpionas-Tauras-Citma“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius