Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2014 04 27

Šveicariją įveikę, tačiau į silpnesnę grupę iškritę regbio rinktinės nariai neabejoja – po dviejų metų grįš į 2A divizioną

Lietuvos regbio rinktinė šeštadienį tikslą įvykdė – Šveicarijos regbio rinktinė, Tarptautinės regbio federacijos (IRB) skelbiamoje pasaulio regbio rinktinių reitingų lentelėje užimanti 43-ąją vietą, o Europos regbio čempionato trečiojo pagal pajėgumą 2A diviziono turnyro lentelėje žengianti antra, Šiauliuose privalėjo pripažinti varžovų pranašumą.
Regbis: Lietuva – Šveicarija
Regbis: Lietuva – Šveicarija / Alvydo Januševičiaus nuotr.

L.Naujalis: „Auga stipri ir tvirta regbininkų karta, rodanti gerą charakterį“

Nors ir pergalingai pasirodymą Europos Nacijų Taurės 2A divizione baigusios, tačiau artimiausius du metus žemesniame lygyje žaisiančios Lietuvos regbio rinktinės treneris, ir žaidėjai vieningai tikina – po dviejų metų į šį divizoną rinktinė sugrįš labiau subrendusi ir pasirengusi akistatoms su stipriais varžovais.

Per tuos kelerius metus paaugsime iki aukštesnio lygio

„Jau pradedame atrasti save. Galėtume žaisti ir kitą, ir dar kitą savaitgalį. Tuomet įsivažiuotume, – po pergalės šypsojosi Lietuvos rinktinės strategas Linas Naujalis. – Deja, tik po pusmečio žaisime kitas rungtynes. Kalbant apie šią akistatą – nuostabi pergalė. Ypač, kai paskutines penkiolika minučių giniesi prie savo žeminimo linijos ir sugebi tą padaryti. Matau, kad auga stipri ir tvirta regbininkų karta, rodanti gerą charakterį. Noriu visiems padėkoti. Žmonės turėjo trims savaitėms mesti darbus, šeimas, mokslus, atlyginimus ir atvykti į stovyklą dėl Lietuvos regbio“.

Jei rinktinė nori žaisti šiuolaikinį regbį, treneris sako, kad būtina žaisti jį strategiškai: „Aikštėje jie kalbėjo prancūziškai, tačiau vadinasi Šveicarija, kai žaisime prieš Maltą, visi kalbės britų anglų kalba. Turime tam ruoštis, strateguoti, gerinti darbo sąlygas stovyklose. Su kuo sutapsi tuo ir tapsi. Su latviais žaidėme draugiškas rungtynes, su latviais dabar ir žaisime...“

Trenerio L. Naujalio varžovai niekuo nenustebino: „Jie žaidė protingą ir strategišką regbį. Mes puikiai dirbome gynyboje. Čia – gynybos specialisto iš Velso Andrew Barlowo nuopelnai. Reikia jam padėkoti. Nors jo nebuvo dėl asmeninių aplinkybių, tikėkimės, kad nuo rudens jis ir vėl bus su mumis. Per artimiausius du metus kaupsime patirtį. Maniau, kad užauginti komandą yra lengvas darbas, tačiau klydau. Tai – labai nuostabi patirtis, nes kiekvienas žaidėjas ateina su savo krepšiu ir iš jo ištraukia bei paaukoja kažką savito ir įdomaus“.

Sirgaliams dėkojęs už palaikymą strategas džiaugėsi, jog lietuviai – stipri tauta: „Kai vyksta pasikeitimai, būna daug kritikos strėlių, tačiau mes mokame užmiršti klaidas, atleisti ir judame pirmyn. Turime dideles širdis“.

Evaldo Černiausko nuotr./Ignas Darkintis
Evaldo Černiausko nuotr./Ignas Darkintis

I.Darkintis: „Šveicarai ne kartą krito ant žemės“

Rinktinės senbuvis, Karolį Navicką kapitono rolėje pakeitęs Ignas Darkintis dar prieš akistatą sakęs, jog mintys prieš kovą su šveicarais yra teigiamos ir jis neabejo lietuvių pergale.

„Siekėme tik pergalės. Rungtynėse Kroatijoje neišnaudojome daug savo ploto, galimybių. Per treniruotes Šiauliuose ištaisėme savo klaidas ir tinkamai pasirengėme akistatai su Šveicarijos rinktine. Kaip ir tikėjomės, rungtynės buvo sunkios nuo pat pradžių. Jau pirmosiomis minutėmis jie atliko žeminimą. Sunku, kai reikia vytis, o ne dominuoti varžybose. Jautėsi, jog kai kurie žaidėjai labai jaudinasi. Kartais priimti netikslūs sprendimai, tačiau antroje susitikimo pusėje žaidėme labiau susikaupę. Baigiantis rungtynėms komanda darė viską, ką galėjo. Paskutinės dešimt minučių nulemia viską“.

Per artimiausius du metus kaupsime patirtį. Maniau, kad užauginti komandą yra lengvas darbas, tačiau klydau. Tai – labai nuostabi patirtis, nes kiekvienas žaidėjas ateina su savo krepšiu ir iš jo ištraukia bei paaukoja kažką savito ir įdomaus.

I.Darkintis sakė jog yra dėkingas komandai už puikų darbą: „Kaip matėme, šveicarai ne kartą krito ant žemės su traumomis. Tai rodo, jog ir jiems nebuvo lengva. Jie fiziškai nebuvo pasiruošę tokiam skaudžiam žaidimui. Visi mūsų priešininkai yra pasakę, jog su mumis – sunkiausia žaisti, nes mes kaip kariai – krentam, griūname, stojamės ir toliau lipame ant kulnų“.

Apibendrindamas visą Europos Nacijų taurės 2A diviziono turnyro ciklą, regbininkas sakė, kad daug akistatų pralaimėta vos keliais taškais: „Galbūt kartais buvome išsigandę, neišnaudojome visų galimybių. Galbūt suveikė ir adrenalinas. Labai svarbu pažymėti, kad daug naujų, jaunų žmonių rinktinėje. Anksčiau po rungtynių apsižvalgydavau – aikštėje save matydavau kaip jauną žaidėją, kiti būdavo vyresni ir patyrę. Dabar, po rungtynių Kroatijoje, pastebėjau – keli vyresni belikę. Supratau, kad esame labai jauna komanda ir mums reikia suaugti, sustiprėti, įgyti svarbios patirties“.

Kad rinktinė be didesnio vargo po kelerių metų sugrįš į aukštesnį divizioną – neabejoja nė vienas komandos atstovas. Europos Nacijų taurės 2B divizione lietuvių lauks puikiai pažįstami varžovai, kuriuos įveikti mūsų šalies regbininkams – juokų darbas.

„Per tuos kelerius metus paaugsime iki aukštesnio lygio“, – šypsosi Ignas Darkintis, nepaisant dar Anglijoje patirtos čiurnos traumos, visą save atiduodantis komandai ir šeštadienį skaudančia koja išbėgęs į Šiaulių centrinį stadioną.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Regbis: Lietuva – Šveicarija
Alvydo Januševičiaus nuotr./Regbis: Lietuva – Šveicarija

J.Mikalčius: „Išnaudojome pasitaikiusias progas“

Gausaus būrio artimųjų ir draugų rungtynėse palaikytas Jonas Mikalčius, komandoje užimantis vicekapitono pareigas, po rungtynių tikino, jog nebuvo taip ir sunku. Regbininkas džiaugėsi, kad po kelių sėkmingų Šveicarijos regbininkų atakų, lietuviai nenuleido rankų ir sugebėjo atsitiesti.

„Pirmasis kėlinys asmeniškai man visiškai nebuvo sunkus. Daugiau nei pusė komandos narių po pirmojo kėlinio nebuvo net suprakaitavę. Daugiausia pastangų reikėjo įdėti ginantis, kai įsivėlėme į šveicarų žaidimą. Bet, pasitaikius progoms, sugebėjome jas realizuoti ir paversti taškais“.

J.Mikalčiaus teigimu, kai visi brangiausi žmonės stebi žaidžiantį aikštėje – labai sunku susikaupti, tačiau tuo pačiu ir suteikia papildomos motyvacijos pasirodyti kuo geriau: „Yra dėl ko stengtis – ne tik dėl komandos ar savęs, tačiau ir brangiausių žmonių kaip mama ar tėtis“.

J.Mallinjoud: „Susitikimas buvo sunkus abejoms komandoms“

Vienas iš Šveicarijos rinktinės trenerių Jérôme Mallinjoud po pralaimėto susitikimo sakė: „Abi komandos – ir mūsų rinktinė, ir aikštės šeimininkai yra panašaus lygio. Todėl susitikimas buvo sunkus abejoms komandoms. Iš tiesų, nebuvo lyderiaujančios rinktinės šiose rungtynėse. Pirmavo tai viena, tai kita komanda. Manau, kad visos komandos šiame divizione – panašaus lygio. Šiandien dar kartą tą supratome. Nepaisant to, kad Lietuvos rinktinė išskrenta į žemesnį lygį, mes pamatėme, kokia stipri ši komanda. Pagrindinis mūsų tikslas, keltas prieš kelionę į Lietuvą – laimėti rungtynes ir atsitiesti po itin apmaudaus pralaimėjimo Maltai. Norėjome ir lietuviams parodyti, kad rungtynės su Maltos rinktine neparodo mūsų pajėgumo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius