Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 12

Tarsi buldozeriu škotus pervažiavę anglų regbininkai pakartojo pasaulio rekordą

Anglijos regbio rinktinė pademonstravo neįtikėtiną savo galią ir šeštadienį savo sirgaliams padovanojo čempionišką vakarą. Prestižinio „Šešių nacijų“ regbio turnyro ketvirtojo turo rungtynėse anglai šeštadienį net 61:21 (30:7) sutriuškino Škotijos komandą ir dar likus paskutiniam turui apgynė turnyro trofėjų.
 Anglijos regbininkai „Šešių nacijų“ turnyre sutriuškino škotus
Anglijos regbininkai „Šešių nacijų“ turnyre sutriuškino škotus / „Scanpix“ nuotr.

Anglijos regbininkams tai taip pat buvo jau 18-oji iš eilės pergalė oficialiose rungtynėse ir pagal šį rodiklį jie pasivijo pasaulio rekordininkę Naująją Zelandiją (skaičiuojant aukščiausio diviziono komandas).

Taip pat anglai laimėjo „Calcutta“ taurę. Dėl šio seniausio regbio trofėjaus tarpusavyje kaunasi Anglijos ir Škotijos ekipos. Šią taurę Anglijos rinktinės kapitonui Dylanui Hartley įteikė princas Haris.

Taip pat Anglijos rinktinė kitą savaitę gali antrus metus iš eilės iškovoti „Grand Slam“ titulą už visas laimėtas rungtynes „Šešių nacijų“ turnyre.

Mače su škotais anglai atliko net septynis žeminimus. Tris kartus tą padarė Jonathanas Josephas, du – Danny Care'as, po vieną – Anthony Watsonas ir Billy Vunipola. Net 26 taškus pelnė anglų žvaigždė Owenas Farrellas.

Tai buvo rezultatyviausios Anglijos rinktinės rungtynės tarptautinėse rungtynėse ir taip pat pakartota rekordinė – 40 taškų – pergalė prieš škotus.

Škotijos komandai 10 taškų pelnė Huwas Jonesas, 6 – Finnas Russellas, 5 – Gordonas Reidas. „Calcutta“ taurės škotai nėra laimėję nuo 1990 metų.

Kitą savaitę paskutiniame ture Anglija išvykoje žais su Airija ir turės galimybę ne tik laimėti „Grand Slam“ titulą, bet ir pagerinti pasaulio rekordą, todėl motyvacijos jai tikrai netrūks. Škotai turnyro lentelėje smuktelėjo į penktąją poziciją.

VIDEO: Anglija – Škotija

Kitose rungtynėse Prancūzijos rinktinė išvykoje 40:18 (16:11) nugalėjo Italijos komandą ir pakilo į trečiąją poziciją.

Jau 3-iąją min. pasižymėjęs italas Sergio Parisse'as pelnė greičiausią žeminimą šių metų turnyre, bet Gaelio Fickou vedami prancūzai įpusėjus rungtynėms pirmavo 16:11.

Antrajame kėlinyje gražias atakas rengę Prancūzijos regbininkai atliko vieną kamuolio prispaudimą po kito ir nepaliko varžovams jokių vilčių. Po žeminimą atliko Victoras Vakatawa, Louisas Picamolesas ir Briceas Dulinas, o tiksliais smūgiais koja net 20 taškų surinko Camille Lopezas.

Nedideles prancūzų viltis dar pakovoti dėl „Šešių nacijų“ trofėjaus palaidojo anglų pergalė prieš škotus, bet paskutinėse rungtynėse namuose su Velso ekipa Prancūzijos rinktinė sieks išsaugoti vietą stipriausių komandų trejetuke. To prancūzams nėra pavykę padaryti nuo 2011 metų.

Italijos rinktinė antrus metus iš eilės gali gauti „Medinį šaukštą“ už penkis pralaimėjimus „Šešių nacijų“ turnyre.

VIDEO: Italija – Prancūzija

Turnyro lentelė po keturių turų:

1. Anglija 18 tšk,
2. Airija 10
3. Prancūzija 10
4. Velsas 9

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius