-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 12

Vilniaus regbio akademija užbūrė vaikus Kalėdų dvasia

Jau ketvirtus metus iš eilės įvyko Vilniaus regbio akademijos (VRA) akcijos šventė „Dalinkimės gerumu“. Šventėje dalyvavo per 120 žmonių, o tarp jų ir Kalėdų senelis su savo padėjėjais, stebinę vaikus smagiais žaidimais, šokiais ir, žinoma, dovanomis.
Kalėdinis renginys
Kalėdinis renginys / VRA nuotr.
Temos: 1 Regbis

Šios šventės idėja – pralinksminti Vilniaus vaikų globos namų auklėtinius, iš kurių nemažai žaidžia regbį, ir išpildyti jų Kalėdines svajones.

Renginio svečiams ir vaikams koncertavo žinomi atlikėjai Mindaugas Mickevičius-Mino ir Marius Jampolskis, grupė „Sirenos“, visus susirinkusius ant kojų kėlė VRA šokėjos, savo pasirodymą atliko iliuzionistas Rokas Bernatonis.

Vedėjas Giedrius Ribinskas visiems susirinkusiems trumpai papasakojo renginio eigą, priminė apie loteriją ir pasiūlė nueiti prie Liudmilos stalelio išsipiešti veidų. Taip pat buvo pakviestas Gintaras Šimanskis. Šis gavo padėką iš Seimo už kilnius darbus ir tokį nuoširdų atsidėjimą remiant vaikus iš vaikų globos namų. Visai netrukus, po trenerio Vidmanto Valio, socialinių reikalų ir sveikatos departamento direktoriaus Jono Bartlingo ir iš Norvegijos atvykusios draugės bei rėmėjos Kristine sveikinimo žodžių, pasirodė ir visų pasiilgtas Mino. Jis atliko net keturias dainas ir šokiui sukvietė beveik visus atvykusius svečius. Atlikėjas renginyje liko iki pačios pabaigos ir mielai fotografavosi su visais norinčiais.

„Mano programa ir dainos buvo lygiai tokios pačios, kaip ir visuose koncertuose. Iš manęs visi gauna visą programą, o širdyje viskas šiek tiek kitaip. Dainuojant šiems vaikams norisi, kad jiems gyvenimas klostytųsi kuo geriau“, – kalbėjo Mino.

Atlikėjas su mielu noru prisidėjo prie šios kilnios VRA akcijos ir neatsisako minties to daryti ir ateityje. Paklaustas apie regbį, atlikėjas prisipažino, kad šis sportas jam nėra nepažįstamas.

„Kiek žinau, Lietuvos vyrų regbio rinktinė yra visai nebloga. Tikrai regbiu nesidomiu tiek, kiek krepšiniu ar futbolu, bet ne kartą girdėjau apie regbininkų pergales, žinau, kad vyrų rinktinė neseniai pateko į aukštesnį divizioną. Visai norėčiau apsilankyti ir stadione per kokias nors tarptautines rungtynes. Pavyzdžiui, kai Lietuva žaistų su Naująja Zelandija. Pamatyti jų „Haka“ šokį būtų įdomu. Tik turbūt tai sunkiai įmanoma, nes Naujoji Zelandija yra labai stipri“, – šypsojosi Mino.

VIDEO: Ketvirtoji Vilniaus regbio akademijos Kalėdinė gerumo akcija „Dalinkimės gerumu!“

Šio renginio siela ir organizatorius – VRA treneris V. Valys. Jis su savo draugų pagalba sugeba kasmet rasti bičiulių ir rėmėjų, kurie mielai padeda vaikams išpildyti jų norus. Jau keletą metų vaikų globos namų auklėtiniams įvairias pramogas organizuojantis V. Valys atskleidė, kad regbį pastaraisiais metais lanko 35–40 vaikų iš Antakalnio, Minties, Žolyno ir Gilės globos namų.

„Kasmet darosi vis sunkiau, nes vaikų norai būna vis didesni. Apetitas vaikams auga, bet mes matome, kaip jie tikisi ir laukia šios šventės, todėl stengiamės norus išpildyti. Stengiamės surasti kuo daugiau žmonių, kurie įneštų savo dalį įgyvendinant vaikų svajones, bet kasmet rasti Kalėdų senelių darosi vis sudėtingiau. Nepaisant to, visus sunkumus atperka vaikų džiaugsmas“, – kalbėjo V. Valys.

Regbio treneris džiaugėsi, kad nemažai vaikų globos namų auklėtinių sėkmingai rungtyniauja įvairaus amžiaus grupių VRA komandose.

„Prieš dvejus metus regbį žaidė 42 globos namų auklėtiniai, dabar liko 35, nes kai kurie jau yra įvaikinti. Valstybės tikslas yra mažinti vaikų globos namų skaičių, kad būtų kuo mažiau be tėvų likusių vaikų. Nemažai šių žaidėjų yra VRA ekipų lyderiai, sugeba tempti komandą į priekį. Iš mažųjų vaikų kai kurie jau kalba, kad nori būti sportininkais ir žaisti regbį. Tikėkimės, kad užaugs ir daugiau regbininkų“, – sakė V. Valys.

Šventėje dalyvavo ir TV laidų vedėja, Vilniaus regbio akademijos savanorė Daiva Tamošiūnaitė. Ji, kurdama reportažą savo laidai, vyko su VRA komanda į turnyrą Kijeve (Ukraina) ir iš arti susipažino su regbiu. D. Tamošiūnaitė paneigė mitą, kad regbis yra pavojingas ir vaikams netinkantis sportas.

„Su VRA susipažinau kurdama laidą televizijai. Susipažinau su V. Valiu, Antakalnio vaikų globos namų auklėtiniais. Dar labiau su jais susidraugavau, kai vykau į Kijevą. Likau sužavėta, kai mergaitės man pasakojo, koks regbis yra puikus žaidimas ir kaip jį mėgsta žaisti. Jos man paaiškino, kas yra žeminimas, nes neturėjau supratimo, ką tai regbyje reiškia, – juokėsi TV laidų vedėja. – Kijeve mačiau, kaip regbį žaidžia vaikai. tarp jaunimo tai yra linksmas ir labai žaismingas žaidimas. Kas yra šauniausia – kad tai yra komandinis žaidimas. Visi žmonės susidraugauja, susivienija. Buvo tikrai labai šaunu. Visai nesupykčiau jeigu ir mano dukra sugalvotų žaisti regbį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius