Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min.lt konferencijoje – galiūnas Žydrūnas Savickas (nuotraukos, video)

Pirmadienį, rugsėjo 27 dieną, portalo 15min.lt konferencijoje viešėjo stipriausiu pasaulio žmogumi tituluojamas galiūnas Žydrūnas Savickas.
Žydrūnas Savickas
Žydrūnas Savickas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šešiskart iš eilės prestižinių galiūnų varžybų „Arnold Strongman“ nugalėtojas ir daugybės pasaulio rekordų autorius, neseniai grįžęs iš pasaulio čempionato PAR, kur apgynė čempiono vardą,  mielai atsakė į skaitytojus dominančius klausimus. Su žurnalistu Andriumi Guginiu sportininkas dabar kaip tik ruošiasi oficialiam neseniai pasirodžiusios biografijos „Žydrūnas Savickas – žmogus iš geležies“ pristatymui.

„Knyga yra apie mano sportinius pasiekimus bei gyvenimo vertybes. Kūrėme ją devynis mėnesius. Per tą laikotarpį, manau, pavyko atgaminti visus pagrindinius mano karjeros etapus“, – apie biografiją sako Ž.Savickas.

Oficialus knygos pristatymas vyks rugsėjo 29 dieną 18 val. prekybos ir pramogų centre „Panorama“, prie „Pegaso“ knygyno.

Iš Biržų kilusiam 35 metų stipruoliui ne kartą ranką spaudė buvusi Holivudo veiksmo filmų žvaigždė ir Kalifornijos gubernatorius Arnoldas Schwarzeneggeris, o šįmet jis JAV atsiėmė metų pasaulio galiūno apdovanojimą. Daugiau informacijos apie Ž.Savicką rasite paspaudę čia.

13:05

– Ar daug košės vaikystėje valgydavote ir kokios daugiausia? (Evelina)

– Valgydavau manų košę, nes mama tokią gamindavo. Košę mėgdavau.

13:07

Ar vežiojatės automobilyje domkratą, ar pasikeliate jį ranka? (Gytis)

– Man sekasi, nes nedažnai reikia keisti. Bet pasirenku domkratą, nes vienas gali tik laikyti, o keisti reikėtų kitam.

13:08

– Ką jūs patartumėt dvidešimtmečiam vaikinui, norinčiam gražaus pilvo preso ir apskritai gražaus kūno? Kokius papildus vartoti, kaip maitintis ir apskritai kaip treniruotis? (Martynas)

– Atsakymas būtų labai ilgas. Būtų geriausia, jad Martynas ateitų į „avicko sporto klubą“ir mes jam sudarysime specialią programą. Taip jis galės turėti gražų kūną.

13:14

Kokios buvo nuotaikos prieš paskutinę čempionato rungtį, kai B.Show lenkėte tik 52 taškais?

– Nelabai. Man reikėjo būti labai lėtam. Reikėjo sukelti akmenis ne lėčiau kaip per 39 sekundes. Šiaip aš sukeliu per 25 sekundes. Tačiau sporte niekada negali būti ramus, ypač dar kai turi traumą. Tačiau norėjau ne tik užtikrintai sukelti akmenis, bet ir laimėti šią rungtį. Tris akmenis sukėliau greičiausiai, bet tada suskaudo koją ir nutariau tiesiog ramiai baigti rungtį.

13:14

– Kiek cepelinų galite daugiausia suvalgyti? Kaip tas biržietiškas alutis? (Juozelis)

– Bėda ta, kad biržietiško alaus negeriu, nes pasirinkau sportininko karjerą. Girdėjau tik, kad jis stiprus. Cepelinų sportininkui taip pat nepatartina daug valgyti. Žinoma, svečiuose galima šiek tiek paragauti. Tačiau daugiausia du.

13:16

– Kiek norėtųsi laimėti dar titulų?

– Titulų visada norisi, nes sportininkas tik dėl to ir kovoja. Aišku, turiu jų ir taip nemažai. Pasaulio čempionu esu tapęs keturis kartus. Norėtųsi dar ir penktą.

13:18

– Nuo kelerių metų pradėjote lankyti sporto klubą ir kodėl? (Povilas)

– Nuo 13 metų. Atėjau į sporto klubą paragintas dėdės. Norėjau tiesiog sustiprėti ir apie jokią sportininko karjerą net negalvojau. Tačiau kiek pasportavęs pamačiau, kad man neblogai sekasi. Biržuose tuo metu kaip tik atidarė naują sporto salę, labai susižavėjau visais tais prietaisais, buvo įdomu.Sienos buvo nuklijuotos kultūristų plakatais. Ne vienas Arnoldo Shwarzeneggerio plakatas kabėjo.

13:21

– Įdomu, kiek kilogramų sveriančią štangą Žydrūnas stumia gulėdamas ant suolo? (Tadas)

– Gulėdamas išspaudžiu 286 kg. Čia prieš penkerius metus tiek bandžiau. Daugiau maksimalaus svorio nebandžiau, nes tai mūsų sporte nėra svarbu. Svarbiausia yra kartoti. Galiūnų sporte krūtinė nėra pati svarbiausia. Svarbiausia – nugara, pečiai, kojos. Manau, galėčiau išspausti 310 kg. Pasaulio rekordas – apie 360 kg.

13:22

– Ar vis dar liko noras užsiimti politika? Jeigu taip, gal dalyvausite savivaldybių rinkimuose? (Gedas)

– Didelio noro labai nėra. Tačiau niekada negali sakyti niekada. Vis dėlto šiandien pagrindinis mano tikslas yra sportas. Pažiūrėsime. Nesakau nei „ne“, nei „taip“. Įkalbinėja mane prisidėti, bet atsakymo kol kas neduodu.

13:25

– Ar nebijote vaikščioti neapšviestomis gatvėmis vakarais sostinėje? (Juozelis)

– Aš visada prožektorių rankoje turiu ir tada einu drąsiai (juokiasi). O jei rimčiau, aš naktį nevaikštau, o būnu namie.

– Ar stipriausias pasaulio žmogus vairuoti renkasi galingiausius automobilius? (Tomas)

VIDEO: 15min lt savickas

– Na, aš neturiu pačio galingiausio automobilio pasaulyje ir net nežinau, kuris yra galingiausias. Jau ilgai vairuoju visureigius ir esu jais patenkintas. Dabar vairuoju „Nissan Pathfinder“. Prieš tai vairavau „VW Toureg“. Tačiau nedažnai tenka išvažiuoti į bekeles, daugiausia važinėju mieste.

13:27

– Ar dar sieji savo gyvenimą su Biržais? Ar visam laukui liksi Vilniuje? (Ignas)

– Biržietis aš liksiu visą gyvenimą. Niekada nereikia atsiriboti nuo savo gimtinės. Dabar gyvenu Vilniuje, tačiau kas bus už 20 metų – negaliu pasakyti. Lietuva yra patogi tuo, kad galima lengvai pasiekti visus miestus. Prieš kelerius metus buvau sulaukęs pasiūlymų priimti kitos šalies pilietybę. Tačiau galiūnai yra savo šalių patriotai ir toks dalykas būtų nesuprantamas.

13:31

– Kada filmuositės kokiame lietuviškame ar Holivudo filme? (Juozelis)

– Manau, tada, kai pakvies. Laukiu kvietimo (juokiasi). Manau, ryžčiausi. Viską gyvenime reikia išbandyti. Neseniai žiūrėjau tokį filmą iš Tailando, kur vaidino trys galiūnai. Buvo smagu pažiūrėti į kolegas iš šono. Šiaip jų vaidmuo nebuvo labai sudėtingas, daug kalbėti nereikėjo. Apskritai galiūnai dažnai pasirodo kine. Ir viename „Hario Poterio“ filmo epizode buvo filmuojami visi Vengrijos galiūnai. Taip pat „Gladiatoriuje“, kur vaidino Jimmy Reavesas.

13:33

– Ar tiesa, kad pirmąkart Jus pamatęs Arnoldas Schwarzeneggeris išsigando? (Juozas)

– Na, gyvenimas bėga ir istorijas žmonės kuria. Kuo daugiau legendų, tuo smagiau gyventi. Pirmą kartą A.Schwarzeneggerį pamačiau 2003 metais, tačiau nei jis manęs išsigando, nei aš jo. Yra tekę su juo ir ilgiau pabendrauti. Daugiausia apie sportą.

13:37

– Ar aukštaičiai – kieti vyrukai? Galėtumėt žaisti krepšinį, būtumėte superpuolėjas, jau niekas nepastumtų! (Oza)

– Aukštaičiai iš tikrųjų yra stipriausi, nes daugiausia kartų tapo Lietuvos čempionais. Pastumtų nepastumtų, bet galiūnų sportas man yra arčiau širdies. Šiaip krepšinį kartais pažaidžiu, pamėtau su kaimynais į krepšį. Nesu pats geriausias, bet pataikau. Lankiau krepšinį gal dvi savaites, bet netrukus radau, kas man patiko labiau.

13:38

– Ar dar nepavargote būti toks, koks esate? (Karolina)

– Žmogus kiekvieną dieną keičiasi. Tobulėja arba, priešingai, eina atgal. Aš kiekvieną dieną stengiuosi eiti į priekį, tobulėti, todėl man neatsibosta. Žiūrint iš galiūnų sporto, aišku, treniruotės atsibosta, bet titulai atperka visas kančias.

13:41

– Kada pasiduosi V.Blekaičiui? (Justinas)

– Niekada gyvenime varžybose niekam nepasidaviau ir nežadu pasiduoti. Varžybose reikia parodyti viską.

13:43

– Kaip Jūsų sporto šakoje vyksta patikra ir kova su dopingo vartojimu?

– Kiekvienose varžybose skirtingai. Vienose griežčiau, kitose – atlaidžiau. Labai džiaugiuosi, kad tapau pasaulio čempionu 2005–2006 metais, kai buvo griežčiausia dopingo priežiūra. Tada mano persvara prieš konkurentus buvo didžiausia.

13:46

– Mane dažnai kaltina dopingo vartojimu. Tačiau aš varžybose dalyvauju jau 19 metų. Žmones nepagalvoja, kad jei būčiau vartojęs dopingą, jau būčiau numiręs. O kai mane patikrina ir pamato, jog nieko nevartoju, sako: „Ai vis tiek kažką nusuko.“ Keista.

13:51

– Kokiai sporto federacijai priklausote, ar ji kovoja dėl teisės šiai sporto šakai būti įtrauktai į olimpines žaidynes?

– Dabar esu Čempionų lygos sportininkas. Tai pagrindinė pasaulio galiūnų organizacija. Jos tikslas dabar tikrai nėra patekti į olimpines žaidynes. Toks tikslas buvo 2005–2006 metais, tačiau kai ji atsimušė į tą mūrą, kuriuo užmūrytas LTOK, tokio tikslo nebeliko. Ar neapmaudu? Ne, nes olimpiniais čempionais tampa 150–300 sportininkų, o pasaulio čempionas yra tik vienas.

13:54

Ačiū skaitytojams už klausimus. Konferenciją baigiame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius