-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys galiūno Žydrūno Savicko silpnosios vietos

Stipriausias visų laikų pasaulio žmogaus Žydrūno Savicko sportinė karjera išties įspūdinga. Lietuviui priklauso net devyniolika iš dvidešimt vieno galiūnų sporto pasiektų planetos rekordų. Tačiau milžiniškus svorius įveikiantis atletas suklumpa ties... cepelinais.
Stipriausias pasaulio žmogus Žydrūnas Savickas pasiekė autobuso traukimo jėgos rekordą. Galiūnas iš vietos išjudino ir nemažą atstumą traukė 17 tonų 300 kilogramų sveriantį autobusą.
Stipriausias pasaulio žmogus Žydrūnas Savickas pasiekė autobuso traukimo jėgos rekordą. Galiūnas iš vietos išjudino ir nemažą atstumą traukė 17 tonų 300 kilogramų sveriantį autobusą. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Biografija

1. Neįveikia cepelinų

„Pasaulio galiūnų čempionui nė motais pasiekti rekordą, tačiau pribaigti du didžkukulius – problema“, – 2005 metais apie stipriausią pasaulio žmogų rašo vienas dienraštis.

– Ką mėgsti valgyti?

– Nesu išrankus. Valgau viską. Bet po sočių pietų niekada neatsisakau ir deserto.

– Kuo drūtesnis lietuvis, tuo daugiau jis gali suvalgyti cepelinų. Jei gali susitvarkyti su aštuoniomis porcijomis vištienos krūtinėlių, tai tiek pat didžkukulių tau turbūt vieni juokai?

– Ne. Cepelinai – labai sotus maistas. Aš sugebu vos ne vos įveikti du didžkukulius – ir tai ne visada.

Savickas neįveikia tik cepelinų // Ekstra žinios 2005 12 22

2. Neatsispiria miegui

Biržų stipruolis ypač mėgsta pienišką šokoladą, arbūzus ir žaliąją arbatą. Neseniai (interviu spausdintas 2002 m. – 15 min.lt past. įsigijo savo svajonių automobilį „Cabrio“.

Mokytojauja Biržų sporto mokykloje, o „laisvalaikiu“ sau sudaro treniruočių ir maitinimosi grafikus, treniruojasi, dalyvauja varžybose ir miega.

– Kas praskaidrina rutiną „namai – sporto salė – namai“?

– Miegas! Man jo niekada nebūna per daug.

– Kuo norėtum dirbti baigęs sportinę karjerą?

– Kompanijos „Nokia“ prezidentu. Kai buvau Suomijoje, skaičiau, kad jis uždirba apie 20 kartų daugiau už Suomijos prezidentą. Geras darbas! Jei rimtai, dar pagalvosiu. Anksčiau norėjau būti kosmonautas. Darbo specifika vis tiek būtų susijusi su sportu: arba varžybas organizuočiau, arba dirbčiau sporto centre.

Žydrūnas Savickas: miego man niekada nebus per daug..// Sportas 2002 09 02

3. Ilgokai kalba apie vestuves

– Tau jau trisdešimt treji – Kristaus amžius. Ar ne laikas pagalvoti apie asmeninį gyvenimą? Gal tavo draugė Jurgita bando įpiršti mintį, kad vertėtų pamąstyti ir apie vestuves?

– Yra tokių minčių. (Juokiasi.)

– Ką reiškia „yra minčių”?
 

– Na, gal per metus tapsiu vedusiu vyru…

– Gal susiaurinkime datą iki mėnesio tikslumo?

– Ai, ką čia sakyti… Manau, kad su Jurgita galėtume susituokti iki šių metų pabaigos – gruodį… Man patinka Kalėdos ir Naujieji metai: jei dar ir vestuvės šiuo laiku, visai gražus laikas būtų. Toks mano komentaras…

Savicko planuose – vedybos ir atžala// Dienraštis L.T. 2008 10 08

Biografija „Žydrūnas Savickas – žmogus iš geležies“ bus išleista vasarą. Knygoje stipriausias pasaulio žmogus pasakos apie sportinius laimėjimus, patirtas traumas, pripažinimo siekimą, atskleis, kokiais pagrindiniais principais reikėtų vadovautis norint pasiekti užsibrėžtą tikslą.

Biografiją sudarys pokalbiai su stipriausiu pasaulio žmogumi, ištraukos iš Lietuvos ir užsienio spaudos bei žmonių, stebėjusių atleto karjerą, atsiminimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius