-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daina Gudzinevičiūtė: lietuviams Sočyje nėra kuo skųstis

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė (LTOK) Daina Gudzinevičiūtė, šiuo metu viešinti Sočyje, „Žinių radijui“ pasakojo, kad pasiruošimas olimpinėms žaidynėms vyksta sklandžiai, pasiruošiamieji darbai baigti, tad skųstis nėra kuo.
Daina Gudzinevičiūtė ir Agirdas Butkevičius
Daina Gudzinevičiūtė ir Agirdas Butkevičius / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Miesto pamatyti nespėjome, nes važiavome tik iš oro uosto į olimpinį kaimelį. Viskas aplinkui švaru ir gražu, erdvūs kambariai, kas paprastai nebūdinga olimpiniam kaimeliui, jokių nebaigtų darbų nėra. Tam, ką aš mačiau, kol kas neturiu priekaištų. Viskas veikia, vanduo bėga, santechnika nauja, vakarietiška, viskas yra labai sklandu. Kaimas tikrai pabaigtas įrengti ir viskas veikia puikiai“, – tikino D.Gudzinevičiūtė.

Viskas sklandu

Pasak buvusios sportininkės, viskas labai sklandu, o olimpinis kaimelis tikrai pabaigtas įrengti. Nors D.Gudzinevičiūtė tikino nemačiusi sporto bazių, tikimasi jas aplankyti artimiausiu metu.

„Nemačiau sporto bazių, šiandien arba rytoj jau tikai važinėsime po jas, o šiandien laukiame atidarymo. Galima lyginti tik kaimelį, kuris yra stebėtinai erdvus“, – pasakojo pašnekovė.

„Neteko matyti nebaigtų statyti viešbučių. Negaliu sakyti, kad to nėra pakraščiuose, bet ką matau, kas susiję su sportininkais, ypač tas didysis kaimelis, tikrai viskas yra pabaigta“, – dar kartą patikino D.Gudzinevičiūtė.

„Taip, kad jaustumės kaip po didinamuoju stiklu, tikrai nėra“, – teigė D. Gudzinevičiūtė.

Ypatingo dėmesio saugumui nepastebėjo

Prakalbus apie sustiprintą saugumą, D.Gudzinevičiūtė teigė ypatingo dėmesio nepastebėjusi, esą policijos gana daug, tačiau ji nelabai pastebima.

„Ypatingo saugumo nepastebėjau, važiuojant į kaimelį iš oro uosto – daugiau policijos, kuri reguliavo eismą“, – situaciją nušvietė pašnekovė.

Oro uoste, pasak LTOK prezidentės, bilietų kontrolė, o vėliau ir akreditacija buvo labai greita ir sklandi, nereikalavo papildomų laiko sąnaudų.

„Taip, kad jaustumės kaip po didinamuoju stiklu, tikrai nėra“, – patvirtino D.Gudzinevičiūtė.

Vakarėliai – kasdien

„Kiekvieną vakarą yra planuojami susitikimai. Vakar vyko Tarptautinio olimpinio komiteto prezidento priėmimas. Vakarienė. Labai ribotas svečių skaičius, sakau neironizuodama, mano paskaičiavimu, jų buvo apie 400. Šioje vakarienėje dalyvavo visi jau atvykę valstybių vadovai: ir prezidentai, ir premjerai, ir įžymybės, todėl tie keturi šimtai buvo labai ribotas skaičius. Ir mes buvome kviesti, tiktai premjeras su žmona ir aš“, – pasakojo LTOK vadovė.

Šventinėje vakarienėje dalyvavo tokios įžymybės kaip dainininkė Vanessa Mae, pirmoji kosmonautė Valentina Tereškova, kino režisierius režisierius Nikita Michalkovas, garsios Rusijos primabalerinos, operos solistė Ana Netrebko.

Latviai ir lenkai vasario 9 d. organizuoja savo atidarymo vakarus, vadinamuosiuose latvių ar lenkų namuose, kuriuos įsteigia delegacijų rėmėjai. Deja, lietuviai tokio vakaro surengti negalės.

„Ne, mes savo namų tikrai neturime. Mūsų delegacija yra maža. Mums tai tikrai neapsimokėtų finansiškai“, – patikino LTOK prezidentė.

D.Gudzinevičiūtė priminė, kad medaliai yra tik 3, bet prizinės vietos 8. Nors lietuvių delegacijai nėra keliamas uždavinys užimti prizines vietas, tikimasi geriausio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius