Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galingai pradėjusi, tačiau po klaidos iš tolesnės kovos nublokšta Agnė Sereikaitė: „Pati netikėjau, kad lengvai pirmausiu“

Greitojo čiuožimo trumpuoju taku varžybose Lietuvos atstovei Agnei Sereikaitei pirmasis startas Sočio „Aisberg“ arenoje apkarto – sėkmingai 500 metrų sprinto rungtį trečioje kvalifikacinėje grupėje pradėjusi ir į priekį iškart išsiveržusi 19-metė lietuvė po to savo poziciją užleido pietų korėjietei ir amerikietei. Galiausiai olimpinių žaidynių debiutantė A.Sereikaitė finišo liniją kirto trečia ir į tolesnes varžybas nepateko.
Agnė Sereikaitė pirmavo, tačiau neišlaikė persvaros
Agnė Sereikaitė pirmavo, tačiau neišlaikė persvaros / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Klaidą padariau, – sakė po finišo lietuvė. – Tiesiog man reikėjo greičiau čiuožti tiesiojoje.“ A.Sereikaitė „Aisberg“ arenos ledą pirmadienį išbandė tik antrąjį kartą – mat iki tol lietuvė čiuožė tik per vienintelę treniruotę.

Galutinėje įskaitoje A.Sereikaitė užėmė 24 vietą tarp 32 dalyvių. Lietuvos tautinis olimpinis komitetas sportininkei buvo kėlęs užduoti užimti 20-25 vietas.

– Pradžioje atitrūkote ir atrodė, kad labai lengvai laimėsite kvalifikacinį čiuožimą. Kodėl po to viskas pasikeitė?

– Visi po starto puola kuo greičiau čiuožti – juk tais sprintas. Mano stiprioji pusė yra startas ir pirmieji du ratai, tai todėl išsiveržiau. Aš pati nesitikėjau, kad taip lengvai pirmausiu. Net nemačiau savo varžovių. O jau po dviejų ratų mane aplenkė korėjietė, po to pamačiau, kad nukrito prancūzė. Tada ir įvyko klaida – po posūkio neiščiuožiau daugiau į šoną, praradau greitį ir mane aplenkė amerikietė.

– Jūsų grupėje taip pat buvo klaidingas startas. Ar jis neišmuša iš vėžių?

– Ne. Ankščiau, kai buvau jauna, išmušdavo, o dabar jau nebe. Mūsų varžybose labai daug būna klaidingų startų – tai jau įprastas dalykas.

– Kiek toli tikėjotės žengti šioje 500 metrų rungtyje?

– Ne tikėjausi, o norėjau prasimušti į kitą varžybų etapą. Buvau taip arti. 

– Dar liko dvi rungtys, kuriose jūs startuosite. Kuri iš jų jums palankesnė?

– Žinote, man nėra skirtumo – palankesnė, nepalankesnė... Noriu rungtis visose, bet viltis dedu į 1000 metrų varžybas.

– Kaip jums „Aisberg“ arena?

– Kai įeini į ją – „vau“ sakai. Daug žiūrovų, viskas gerai. Bet kai pradedi čiuožti – jau nieko nematai.

– O kaip su ledu? Juk būna greitas ir nelabai greitas...

– Šis ledas nėra greitas. Mano ir varžovių laikas buvo palyginti nedidelis. Tad jis tikrai nėra labai greitas, tačiau laiko pačiūžas – sunku būtų nukristi.

– Turėsite laisvą dieną, nes neprasimušėte į kitą varžybų etapą. Ką veiksite?

– Turėsiu lengvą treniruotę.

– Kokia nuomonė apie Sočio olimpiadą?

– Viskas labai gerai: maitinimas, transportas. Matau tik pliusus, minusų nėra. Šiaip, jaučiu savotišką euforiją, olimpinę dvasią.

– Su jumis olimpiniame kaimelyje gyvena Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas. Jie pirmadienį išvyko į Maskvą treniruotis. Nebus liūdna?

– Mes su Isabella viename kambaryje gyvenome. Nieko. Nebus liūdna. Turiu ir kitų draugų. Ypač bendrauju su čekais, su kuriais ir rengiausi žaidynėms. Mes visi kaip viena šeima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius