Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdingiausi Sočio olimpinės ugnies kelionės kadrai: nuo Rusijos miestų iki kosmoso

Spalio 7-ąją iš Graikijos atskraidinta olimpinė ugnis pradėjo kelionę po Rusiją. Nepaisant to, kad olimpinio deglo kelionė neapsiėjo be nesklandumų – ne kartą žiniasklaidoje skambėjo žinios apie olimpinės ugnies „išdaigas“, šioje kelionėje buvo nemažai ir įspūdingų akimirkų.
Sočio olimpinis deglas
Sočio olimpinis deglas / „Scanpix“ nuotr.

Olimpinė ugnis, kurios kelionė po Rusiją turėtų trukti 123 dienas, aplankys 2900 miestų ir ja galės pasidžiaugti daugiau kaip 130 milijonų šios valstybės piliečių. Kelis kartus per kelionę ugnis buvo užgesusi ir estafetę prižiūrintiems atstovams reikėjo traukti „atsarginį“ olimpinį deglą.

Sočio olimpinis deglas tapo vienintele olimpine ugnimi, pabuvojusia ir atvirajame kosmose. 2014-ųjų olimpinė ugnis buvo perduota kosmonautams Olegui Kotovui ir Sergejui Riazanskiui, jie lapkričio 9-ąją dieną su olimpine ugnimi pirmą kartą istorijoje išėjo į atvirą kosmosą, į Žemę ugnis grįžo lapkričio 11-ąją.

Tai buvo trečiasis kartas, kai olimpinė ugnis buvo pakelta į kosmosą – anksčiau taip buvo padaryta 1996 ir 2000 metais, tačiau niekada ji nebuvo išnešta į atvirą kosmosą.

2014-ųjų Sočio žaidynių deglo kelionė buvo įspūdinga – olimpinė ugnis pabuvo Kamčiatkoje, Baikalo ežere, Maskvoje ir daugelyje kitų Rusijos miestų.

Pristatome jums gražiausias Sočio deglo kelionės akimirkas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius