-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką įdomaus pasaulis pamatys per Sočio olimpiados uždarymą?

Nors kaip ir Sočio olimpiados atidarymo ceremonija, uždarymo iškilmių scenarijus taip pat yra slepiamas, skurdžios informacijos dėka vis tiek po truputį jau galima susidaryti bendrą žaidynių uždarymo spektaklio vaizdą.
Sočio olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija
Sočio olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija / „Scanpix“ nuotr.

Nors olimpiados uždarymo renginio dalyviams ir aktoriams yra draudžiama pasakoti, kas, kaip ir kada, dalis Sočio gyventojų, kurie dalyvaus ir vaidins renginyje arba tai darys jų artimieji, išpasakoja žurnalistams ir turistams būsimą įvykių eigą.

Turguje viena iš pardavėjų Lietuvos žurnalistams papasakojo, kad renginyje vaidins nemažai vaikų ir jie vienoje iš scenų žingsniuos tarp gėlių.

„Ten, kur bus mimoza, ten pirmoji žingsniuos mano anūkė. Bet ten bus ir kitų didelių gėlių. Bus šokiai, graži muzika“, – pasakojo moteris.

Tačiau yra ir konkretesnių naujienų apie uždarymo ceremonija. Uždarymo šventė turės aiškų akcentą – bus siekiama parodyti Rusiją užsieniečių akimis, todėl šventę kuria užsienietis.

Rusai žaidynių pabaigtuves leido sukurti šveicarui choreografui, 2006 Turino žaidynių uždarymą rengusiam Danieliui Finzi Pascai. Šis menininkas sukūrė ir 2014-ųjų Sočio parolimpininių žaidynių atidarymo šventę, kuri bus parodyta Kovo pradžioje „Fišt“ stadione.

Kaip teigė pats šveicaras, jis Rusija parodys per gražiausius rusų romansus, isimintiniausią rusų muzika ir tapybos šedevrus.

Uždarymo ceremonijoje dainuos vaikų choras, surinktas iš visos Rusijos ir tik specialiai šiam renginiui. Be kitų dainų, jie kartu su operos dainininke Ana Netrebko sudainuos Rusijos himną, garsias pasaulyje rusų dainas „Letite goluby letite“ ir „Široka strana moja rodnaja“.

Per uždarymą bus įdomiai įpinta istorija, kuri įvyko per atidarymo ceremoniją – kai penkios snaigės turėjo tapti penkiais olimpiniais žiedais, tačiau dėl techninių problemų išsiskleidė tik keturios snaigės.

Tad ši istorija turės pratęsimą.

Taip pat bus neužmiršta ir 1980 metų vasaros olimpiada Maskvoje – meškos Miškos skrydis bus pakartotas, tačiau šiek tiek paįvairinus ir papildžius jį detalėmis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius