-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karčios Ievos Januškevičiūtės apmaudo ašaros Sočyje: „Labai gerai jaučiausi trasoje – kodėl ta slidė atsikabino?“

Penktadienį kalnų slidininkė Ieva Januškevičiūtė atsisveikino su Sočio olimpinių žaidynių varžybomis. Jauna Lietuvos sportininkė norėjo garsiai trinktelėti Sočio durimis, tačiau apmaudi klaida sujaukė visus planus – I.Januškevičiūtė nesugebėjo įveikti pirmojo slalomo trasos važiavimo ir iškrito iš tolesnės kovos.
Ieva Januškevičiūtė po nevykusio starto Sočio olimpiadoje neslėpė apmaudo ir ašarų
Ieva Januškevičiūtė po nevykusio starto Sočio olimpiadoje neslėpė apmaudo ir ašarų / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Roza chutor“ kalnų slidinėjimo centre slalomo varžybose iš viso dalyvavo 88 sportininkės, o lietuvei atiteko 77 numeris ir starto vieta.

I.Januškevičiūtė 572 metrų distanciją, kurios startas buvo duotas 1160 metrų virš jūros lygio, čiuožė vos 19 sekundžių. Viename iš posūkių ji stabtelėjo ir nuo kojos jai atsikabino slidė, kuri nučiuožė pati sau žemyn. Televizijos kameros parodė, kaip iš apmaudo lietuvė pradėjo verkti.

„Aš susistabdžiau prieš posūkį ir... nulėkė slidė. Juk taip gerai ėjau trasa. Labai gerai jaučiausi viršuje. Tiesiog pristabdžiau ir toliau būčiau tęsusi kovą, klaidos nepadariau – bet ta slidė nušoko“, – finiše iš apmaudo verkė Lietuvos olimpietė. Mergina buvo pasiryžusi užimti kuo aukštesnę vietą, tačiau vietoj to – ašaros dėl svajonės žlugimo.

I.Januškevičiūtė yra pirmoji sportininkė, Lietuvai atstovavusi žiemos olimpinėse žaidynėse kalnų slidinėjimo rungtyse.

Penktadienį jau buvo antrasis mūsų 19-metės sportininkės pasirodymas Sočyje – slalomo milžino varžybose I.Januškevičiūtė nebaigė antrojo nusileidimo: griuvo ir užėmė 68-74 vietas.

Kalno trasos šonu jau tik kaip buvusi dalyvė šiandien nučiuožusi I.Januškevičiūtė kelias minutes žiūrėjo į finišo liniją ir... verkė. Verkė olimpietė ir kalbėdama apie šį startą bei Sočio žaidynes.

– Kodėl nušoko ta slidė?

– Ten buvo skersos vėžės ir kai slidė pateko į jas, nušoko (verkia). Ir viskas. Kai nukrenta slidė, tu negali ją vėl užsidėti ir tęsti varžybas – pagal taisykles to daryti negalima.

– Kaip įvardintume šią situaciją trasoje? Tragedija?

– Tai techninis dalykas. Aš po to tikrinau slidžių suveržimus, jie buvo pagal mano svorį ir pajėgumą sureguliuoti.

– Kaip tada įvardintumėte savo startą slalomo rungtyje? Nelaimė?

– Aš tiesiog norėjau pabaigti distanciją, įveikti šią trasą. Aš norėjau... (verkia). Aš galėjau, nes tai mano mėgstama rungtis Ir dabar viskas (verkia).

– Esate pirmoji, kuri startavote žiemos žaidynėse ir būsite savotiškas etalonas. Kitų sportininkių startai bus lyginami su jūsų. Kaip apskritai vertinate savo pasirodymą Sočyje?

– Nežinau...(verkia). Aš manau, jei aš jau pradėjau, tai jau tikrai kita mergina tęs mano darbą. Jei nebūsiu aš kitoje olimpiadoje, o bus kita mergina, ji tikrai geriau pasirodys. Bet nuo kažko juk reikėjo pradėti.

– Sakėte, kad olimpiadoje sieksite įrodyti sau ir kitiems, jog galite kovoti. Įrodėte?

– Atvažiavusi į olimpiadą aš įrodžiau, kad galiu pasiekti tai, ko siekiau – dalyvauti žaidynėse. Ir galiu siekti tikslų ir juos pasiekiu. Tai kad nepasisekė – tai tik vienas startas. Aišku, kitiems žmonėms atrodo, olimpiada – tai kažkas. Ne, startai nesiskiria, ar jie būtų olimpiadoje, ar kitur. Olimpiadoje tik didesnis dėmesys. Svarbiausius dalykus aš sau įrodžiau.

– Neseniai interviu sakėte, kad vis dėlto norite sėkmingai nusileisti ir pamojuoti į televizijos kameras. Nepavyko. Perkelsite šį norą į kitas žaidynes?

– Galbūt, labai tikiuosi.

– Prieš žaidynes sakėte, kad Sočyje, greičiausiai, bus jūsų patys geriausi ir sėkmingiausi startai...

– Deje, nepasisekė (verkia). Negaliu sakyti, kad tai geriausi startai. Aš nežinau... Taip šiandien puikiai jaučiausi, taip gerai buvo trasoje... Jei būčiau likusi trasoje ir čiuožusi, būtų viskas gerai ir tada sakyčiau, kad tai buvo geras startas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius