Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keisčiausios Sočio žaidynių premijos: nuo nuolaidų avalynei, sidabrinių monetų iki galimybės neiti į karinę tarnybą

Pasibaigus Sočio olimpinėms žaidynėms čempionai ir prizininkai į savo valstybes sugrįš su apdovanojimais, o namie jų lauks padėka už šalies garsinimą – premijos, pagarba bei visuomenės dėmesys. Šimtatūkstantinėmis premijomis jau sunku šiuo metu ką nors nustebinti. Tačiau pasibaigus Sočio žaidynėms, be piniginės paskatos, kai kurių valstybių olimpiečiai gali gauti ir keistokų daiktų ar net paslaugų.
Sočio olimpinių žaidynių medaliai
Sočio olimpinių žaidynių medaliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jau ne kartą rašyta, kad šeimininkų Rusijos sportininkų sėkmingas pasirodymas žaidynėse yra vertinamas taip – už auksą valstybė sportininkui įteiks 122 tūkst. JAV dolerių premiją, už antrąją vietą – 76 tūkst. dolerių, už trečiąją – 52 tūkst. JAV dolerių čekį.

Kaip ir po kiekvienų žaidynių, čempionų lauks prabangūs automobiliai, kuriuos Maskvos Kremliuje įteiks Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Tačiau tai ne visi pinigai, kurie yra skiriami pasižymėjusiems žaidynėse rusams: mat kiekvienas regionas, kiekvienas miestas, iš kurio bus kilęs Sočio žaidynių čempionas ar prizininkas, papildomai paskatins olimpiečius. Pavyzdžiui, Sankt Peterburgas savo miesto olimpiečiui, jei jis laimės auksą, pažadėjo išmokėti 5 mln. rublių premiją (apie 200 tūkst. JAV dolerių).

Sankt Peterburgas savo miesto olimpiečiui, jei jis laimės auksą, pažadėjo išmokėti 5 mln. rublių premiją (apie 200 tūkst. JAV dolerių).

Įdomias premijas šiemet gaus Vokietijos olimpinės rinktinės nariai. Be 20 tūkst. eurų už pirmąją vietą, bet kuris iš 153-ų Vokietijos delegacijos narių, iškovojęs aukščiausią apdovanojimą, gaus ir Vokietijos olimpinio komiteto pasą.

Ką tas pasas suteiks? Nuolaidas ir privilegijas. Su šiuo pasu Sočio olimpinis čempionas Vokietijoje galės nemokamai gauti elektrinį dantų šepetėlį, 35 procentų nuolaidą tam tikrai avalynei, 50 procentų nuolaidą gyvybės draudimui. Bet labiausiai intriguoja vienas iš paso pasiūlymų: sportininkas gaus du kvietimus į automobilių lenktynių DTM serijos varžybas.

Šiokius tokius dividendus po olimpiados gaus ir sėkmingiausiai pasirodę Pietų Korėjos sportininkai. Jie gaus vietinio olimpinio komiteto atminimo medalį, be to, čempionams nereikės galvoti apie būtiną karinę tarnybą. Numatyta, kad jie bus atleisti nuo 21–24 mėnesius šioje šalyje trunkančios privalomosios karinės tarnybos. Tad, jei nori netarnauti – laimėk auksą Sočyje...

Tuo tarpu Austrijos olimpiečiai ir vėl bus pratinami prie numizmatikos. Jau tapo tradicija, kad olimpiados čempionai ir prizininkai po žaidynių yra pamaloninami monetų rinkiniais „Vienos filharmonija“.

Čempionas gauna 17 monetų, pagamintų iš 999 prabos sidabro, antrąją vietą iškovojęs austras – 13, o bronzą laimėjęs sportininkas – 11 monetų. Priklausomai nuo kainų tauriųjų metalų biržose, 17-os monetų kaina – apie 16 tūkst. eurų.

Įdomu, kad pačią didžiausią premiją Sočio olimpiados čempionui yra paskyrusi Bulgarija. Tačiau tą premiją vietiniai sportininkai jau juokais pavadino kaip populiarią televizijos laidą „Kas nori laimėti milijoną“. Mat bulgarai numatė Sočio žaidynių nugalėtojui įteikti 1 mln. levų premiją (510 tūkst. eurų), tačiau tai yra lyg svajonė teisingai atsakyti į 15 klausimų.

Mat per visą Bulgarijos dalyvavimo žiemos žaidynių istoriją, kuri tęsiasi nuo 1936-ųjų, tik 1998 metais Nagane Jekaterina Dafovska biatlono varžybose buvo laimėjusi savo šaliai auksą.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius