-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konservatorius Sergejus Jovaiša: „Sočio olimpiados atidarymas nuo 1980-ųjų Maskvos skyrėsi tik šiuolaikiniais efektais“

Seimo narys konservatorius Sergejus Jovaiša tikino, kad olimpinėse žaidynėse visada būna per daug politikos. Šiuo metu Sočyje vykstanti žiemos olimpiada, anot jo, mažai kuo skiriasi nuo 1980 m. Maskvos olimpiados, kurią boikotavo Vakarų šalys ir kurioje dalyvauti teko jam pačiam. Skeptiškai parlamentaras pasisako ir apie valstybių vadovų susitikimus žaidynėse. Anot jo, tarptautiniams reikalams olimpiados nėra tinkama vieta.
Sergejus Jovaiša
Sergejus Jovaiša / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Rusai moka pompastiškai pasirodyti. Tiek 1980 m. Maskvoje, tiek Sočyje viskas blizgėjo - fejerverkai, triukai ir tokie politiniai elementai, kaip kūjis ir pjautuvas, iš ko dabar juokiasi visas pasaulis. Matyt, ir Sovietų Sąjungos, ir dabar Rusijos, vadovai negali be politinių poteksčių, rodydami, kokia jų galinga šalis“, – TV3 „Savaitės komentarams“ teigė S.Jovaiša.

Konservatorius sakė, kad jam olimpiados atidarymo ceremonija priminė senų laikų filmą su naujais techniniais efektais. Taip pat S.Jovaiša juokėsi, kad 1980 m. Sovietų Sąjungos komunistų partijos gensekas Leonidas Brežnevas nesugebėjo be lapelio renginyje pasakyti nė vieno sakinio. Tuo tarpu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį tą patį sakinį jau buvo išmokęs atmintinai.

Tiek Maskvoje, tiek Sočyje viskas blizgėjo - fejerverkai, triukai ir tokie politiniai elementai kaip kūjis ir pjautuvas.

„Labai panašu į 1980 m. olimpiadą, tik modernesnė forma“, – sakė S.Jovaiša. 

Konservatorius teigė, kad politikos olimpinėse žaidynėse turėtų būti mažiau. Pasak jo, ir protestams dėl homoseksualų teisių ir politikų susitikimams jose ne vieta.

„Atkreipkime dėmesį, kiek ten suvažiuoja valstybių vadovų. Štai ir mūsų premjeras ten nuvykęs jau kažkokius reikalus sprendžia. Tai man primena pirtyse priimamus susitarimus“, – teigė jis.

Lietuvos premjeras A.Butkevičius Sočyje susitiko „Gazprom“ prezidentu Aleksejumi Mileriu ir su Rusijos ministru pirmininku Dmitrijumi Medvedevu.

Po susitikimų jis teigė iš „Gazprom“ vadovo išgirdęs jam asmeniškai priimtiną pasiūlymą dėl dujų kainų Lietuvai, kurį ketina aptarti su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite ir valdančiųjų politine taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius