-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpiečiai reiškia nepritarimą Rusijos homofobiškiems įstatymams

Daugiau nei 50 buvusių ir esamų olimpiečių pasirašė peticiją, kuria prieš Sočio žiemos olimpiadą Rusija raginama nutraukti kampaniją prieš homoseksualius savo piliečius, ketvirtadienį paskelbė aktyvistai.
Homoseksualai
. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Interneto peticija, kurią jau pasirašė daugiau nei 405 tūkst. žmonių, skelbiama organizacijos „All Out“ ir su homofibija sporte kovojančios „Athlete Ally“ interneto puslapiuose.

Pareiškime abi organizacijos taip pat paskelbė, kad vasario 5-ąją – dvi dienos prieš Sočio olimpiados pradžią – Maskvoje, Sočyje, Londone, Rio de Žaneire ir kituose miestuose bus surengti protestai.

Tarp peticiją pasirašiusių olimpiečių yra į Sočį vykstantys snieglentininkė Belle Brockhoff ir bobslėjaus pilotas Heathas Spence'as, abu iš Australijos, bei kanadiečių slidininkas Mike'as Janykas.

Australų snieglentininkė Belle Brockhoff
Australų snieglentininkė Belle Brockhoff

„Palaikome piliečius visoje Rusijoje, raginančius savo vyriausybę sustabdyti kampaniją prieš lesbietes, gėjus, biseksualius ir transseksualius žmones, kuri kursto smurtą prieš gėjus“, – sakoma peticijoje.

„Raginame lyderius visame pasaulyje ir Rusijoje stengtis eliminuoti visus prieš gėjus nukreiptus įstatymus ir ginti visus piliečius nuo smurto ir diskriminacijos Rusijoje“, – sakoma joje.

Visas peticiją pasirašiusių olimpiečių sąrašas skelbiamas athleteally.org.

„All Out“ vykdomasis direktorius Niujorke Andre Banksas sakė, kad šios olimpiados, kuri yra tarp prieštaringiausiai vertinamų pastaraisiais metais, rėmėjai taip pat turi atsakomybę pareikšti poziciją prieš minimus įstatymus Rusijoje.

Kanadietis slidininkas Michaelas Janykas
Kanadietis slidininkas Michaelas Janykas

Sočio meras Anatolijus Pachomovas šią savaitę BBC televizijai sakė, kad gėjai ir lesbietės yra laukiami žiemos olimpiadoje, jei gerbia Rusijos taisykles.

Anksčiau prezidentas Vladimiras Putinas sakė, kad homoseksualūs asmenys gali jaustis laisvai dėl dalyvavimo olimpiadoje, bet taip pat užsiminė, kad prašom palikti ramybėje vaikus.

Arkadijus Gyngazovas, kuris anksčiau dirbo vadybininku Maskvos naktiniame klube „Centralnaja stancija“ – populiariame gėjų klube, kur neseniai buvo šaudoma ir buvo įvykdytas išpuolis su dujomis, – baiminasi to, kas gali įvykti po olimpiados.

„Manau, kad bus blogiau, nes tarptautinio spaudimo židinys išnyks, o vyriausybė ims daryti, ką tik nori“, – sakė A.Gygnazovas, kuris siekia prieglobsčio JAV, nes yra persekiojimas dėl seksualinės orientacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius