Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasidairykite po įspūdingą Sočio olimpinį parką – čia ir dabar

Prasidėjus Sočio olimpiadai pagrindiniu traukos objektu tapo Adleryje išdygęs žiemos žaidynių olimpinis parkas, kuriame yra ne tik šešios olimpinės arenos, bet ir svarbiausias olimpiados akcentas – didingas žaidynių fakelas. 15min.lt siūlo pasivaikščioti po olimpinį parką ir pamatyti, kaip atrodo ir ką turistams bei sirgaliams siūlo pasižiūrėti olimpiados rengėjai.
Sočio olimpinis parkas – gražių arenų ir olimpinės ugnies derinys
Sočio olimpinis parkas – gražių arenų ir olimpinės ugnies derinys

Pirmiausia einant į olimpinį žiemos žaidynių parką, kuris įkurtas Imperatoriaus žemumoje, šalia Juodosios jūros, nereikėtų šiltai apsirengti – olimpiados metu Adleryje šilta, apie 11–18 laipsnių, tad žiemos, sniego ir sužvarbusių žmonių tikrai nerasite. Ypač – sniego. Šiokia tokia striukė, fotoaparatas, piniginė ir pirmyn.

Antra, norint patekti į olimpinį parką, reikia turėti ne tik bilietą į varžybas, bet ir vadinamąjį sirgaliaus pasą – kažkas panašaus į akreditaciją, kurioje yra ne tik pavardė, vardas, bet ir nuotrauka.

Sočio olimpinis parkas – gražių arenų ir olimpinės ugnies derinys
Sočio olimpinis parkas – gražių arenų ir olimpinės ugnies derinys

Jei kas nors planuotų eiti į varžybas ir neturėtų tokio paso – į parką tikrai nepatektų, o jau į areną – ir nesvajok. Visur apsauga, patikrinimai.

Tokį pasą galima gauti tik užpildžius anketą internete, o atsiimti – specialiuose sirgalių akreditacijos centruose.

Prie įėjimo į parką sirgaliaus pasą nuskenuos savanoriai – kai tik pridedamas skeneris prie paso, pasirodo visi duomenys apie įeinantį pilietį ir, be abejo, jo nuotrauka.

Sočio olimpinis parkas – gražių arenų ir olimpinės ugnies derinys
Sočio olimpinis parkas – gražių arenų ir olimpinės ugnies derinys

Net jei neisite į varžybas, o norėsite tik pavaikščioti po parką, turėsite sumokėti 14 litų už bilietą. Sirgaliaus pasas reikalingas bet kokiu atveju...

Parke galima pasižiūrėti šešių sporto šakų varžybas – visos jos vyksta po stogu.

„Šaiba“ (7 tūkst. sėdimų vietų) ir „Bolšoj“ (12 tūkst.) arenose kovoja ledo ritulininkai, „Ledianoj Kub“ (3 tūkst.) arenoje – akmeninius luitus po ledą gainioja kerlingo žaidėjai, „Adler“ (8 tūkst.) arenoje – santykius takeliuose aiškinasi greitojo čiuožimo meistrai, „Aisberg“ (12 tūkst.) rūmuose – greitojo čiuožimo trumpuoju taku ir dailiojo čiuožimo atstovai.

Be to, parke yra ir jau dabar garsus „Fišt“ (40 tūkst.) stadionas – pagrindinis olimpinis statinys, kuriame vyko Sočio žaidynių atidarymas ir vyks visų laikų brangiausios olimpiados uždarymas.

„Fišt“ stadionas buvo statomas Morlinsko kaimo, kuriame gyveno sentikiai, vietoje. Kaimas buvo nugriautas, gyventojai perkelti gyventi kilometru toliau, tačiau sentikiai pagaliais ir pykčiais išsireikalavo, kad būtų paliktos neliestos bent jau kaimo kapinaitės. Tad jos ir liko. Tačiau kapinaitės yra beveik parko centre. Architektai uždengė jas raudonais skydais, kurie sveikina rusų, anglų ir prancūzų kalbomis visus ateinančius į parką.

Nors žaidynės tik įsibėgėjo ir turėtų dar nieko netrūkti sirgaliams – olimpinės atributikos, žaidynių talismanų ar maisto – toli gražu taip nėra.

Sočio olimpinis parkas – gražių arenų ir olimpinės ugnies derinys
Sočio olimpinis parkas – gražių arenų ir olimpinės ugnies derinys

Pagrindinis šių dienų žaidynių stygius – olimpiados talismanai. Norintys patekti į oficialią žaidynių atributikos parduotuvę eilėje išstovi ne mažiau kaip valandą. Eilės – kaip prie duonos per karą.

Nors tokių parduotuvių yra ne viena ir ne dvi – jos užgultos sirgalių, kurie šluoja nuo lentynų meškiukus, zuikučius ir leopardus. Tiesa, pastarieji mažiau paklausūs – mat rusams labiau prie širdies tradiciniai jų gyvūnėliai.

Tačiau net ir patekę į vidų, turistai ar sporto gerbėjai neturėtų viltis, kad pasiseks pigiai nusipirkti olimpinės atributikos. Sočio žaidynių talismanas zuikutis kainuoja 100 litų. Kita atributika – panašiai.

VIDEO: Sočio olimpinis parkas

Pamėgtos Sočio žaidynių pirštinės su užrašu „Sochi 2014“ ir olimpinių žiedų spalvomis nudailintais pirštais kainuoja nuo 30 iki 55 litų. Tai priklauso nuo pirštinių dydžio. Tačiau jei kas sumanys nusipirkti kumštines žaidynių pirštines – klos 130 litų.

Jei turite daug rublių, galite sau leisti nusipirkti blyną su dviguba raudonųjų ikrų porcija – jis kainuos apie 42 litus. Kiti blynai kur kas pigesni ir kainuoja nuo14 iki 20 litų

Pasivaikščioję po parduotuves, visi pasaulio sirgaliai traukia į parko centrą, kur dega Sočio olimpinė ugnis.

Be abejo, pasivaikščiojus ir pasižvalgius po parką, ne vienas sporto gerbėjas traukia prie palapinių, kuriose galima nusipirkti pavalgyti ir išgerti.

Bet ir čia teks gerokai patuštinti piniginę: maistas olimpiniame parke kainuoja tikrai nepigiai, o asortimentas nėra itin gausus. Sumuštiniai, picos ir blynai – visa įvairovė.

Jei turite daug rublių, galite sau leisti nusipirkti blyną su dviguba raudonųjų ikrų porcija – jis kainuos apie 42 litus. Kiti blynai kur kas pigesni ir kainuoja nuo14 iki 20 litų.

Sočio olimpinis parkas – gražių arenų ir olimpinės ugnies derinys
Sočio olimpinis parkas – gražių arenų ir olimpinės ugnies derinys

Tačiau patikėkite, jums teks nemažai pastovėti, kol gausite išsvajotą blyną.

Kita vertus, galite paskanauti sumuštinių su vištiena, jautiena ar lašiša – tai jums kainuos po 14 litų už sumuštinį.

Jei ne trikampiai sumuštiniai – tai tada picos gabalėliai. Bet ir jų kaina padori. Už itališko patiekalo gabalėlį jūsų paprašys beveik 20 litų, o ledų porcija galėsite suvalgyti už 7 litus.

Atsigerti gaiviųjų gėrimų galėsite už 5 litus. Įmanoma parke gauti ir alaus, tačiau jis kainuoja tikrai nepigiai. Vos viename reklaminiame aludario kioskelyje pusę litro alaus galima įsigyti už 14 litų.

Parke taip pat įkurta Rusijos Kalėdų Senelio rezidencija. Ši rezidencija oficialiai duris atvėrė vasario 6 dieną.

Jei jau nenorite vien tik vaikščioti po parką, kur vakarais vyksta oficiali sportininkų apdovanojimo ceremonija, galima ir smagiau leisti laiką. Šalia parko yra įsikūręs didžiausias Rusijoje pramogų parkas su daugybe atrakcionų ir amerikietiškų kalnelių.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius