Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 19 /18:43

„Pussy Riot“ protesto akcija Sočyje virto muštynėmis su kazokais

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) trečiadienį perspėjo Rusijos pankroko grupę „Pussy Riot“, nusiteikusią prieš vyriausybę, nesiimti jokių protesto akcijų Sočio žaidynių vietose, pareikšdamas, kad tai būtų visiškai netinkama. Tačiau skandalingosios merginos vis tiek ryžosi protestui. Jas puolė civiliais rūbais persirengę kazokai, kurie Sočyje drauge su policija rūpinasi saugumu.
„Pussy Riot“ protestas Sočyje
„Pussy Riot“ protestas Sočyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pussy Riot“ narės Nadežda Tolokonikova ir Marija Aliochina, kurios praėjusių metų pabaigoje buvo paleistos iš įkalinimo įstaigų pritaikius amnestiją, o dabar yra Sočyje, ketvirtadienį buvo kelioms valandos sulaikytos pareigūnų.

Žiemos olimpinių žaidynių mieste jos vieši nuo šios savaitės pradžios ir ketina surengti dar vieną akciją prieš Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir padaryti jos įrašą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Pussy Riot“ protestas Sočyje
„Twitter“ nuotr./„Pussy Riot“ protestas Sočyje

TOK atstovas spaudai Markas Adamsas, paklaustas, ar „Pussy Riot“ galės surengti protestą pačiame Olimpiniame parke, kuriame vyksta pagrindinės varžybos, atsakė: „Jeigu jos tai padarytų, tai būtų visiškai nepriimtina.“

M.Adamsas taip pat atsiribojo nuo prieštaringai vertinamo aktyvisčių suėmimo antradienį, kurį žmogaus teisių gynėjai vadina viešųjų ryšių katastrofa, metusia dar vieną šešėlį ant žaidynių.

„Aš suprantu, kad suėmimas nebuvo protesto prieš žaidynes kontekste“, – kalbėjo jis.

Pareigūnai pranešė, kad „Pussy Riot“ narės buvo sulaikytos dėl iš viešbučio gauto pranešimo apie vagystę. Tačiau jokie kaltinimai iki šiol dėl šio įvykio nepateikti.

Paleistos „Pussy Riot“ narės užsimaukšlino kaukes ir bandė mieste nufilmuoti dar vieną skandalingą vaido klipą. Tačiau merginoms kelią pastojo apie 20 civiliais rūbais persirengusių kazokų. Pasak liudininkų, jie grupės nares užpuolė, mušė lazdomis ir rimbais. Grupės nariai patyrė sužeidimų, kuriuos tuoj pat pademonstravo savo paskyrose socialiniame tinkle „Twitter“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Pussy Riot“ protestas Sočyje
„Twitter“ nuotr./„Pussy Riot“ narė demonstruoja sumušimus.

„Mes manome, kad turime teisę atlikti savo dainas ir turime teisę kritikuoti savo valdžią net per olimpines žaidynes Sočyje“, – pareiškė grupės narė Marija Aliochina. Pasak jos, policininkai matė, kaip grupės nares muša kazokai, bet nieko nedarė.

Policijos atstovai pareiškė, kad „nutraukė grumtynes“, o prieš jų dalyvius buvo panaudotos pipirinės dujos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius