Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 03 15 /13:29

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasveikino auksą Sočio parolimpinėse žaidynėse iškovojusius tautiečius

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį susitinka su Ukrainos parolimpino komiteto vadovu Valerijumi Suškevičiumi, pranešė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas šeštadienį.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak jo, V.Suškevičius su V.Putinu buvo susitikęs ir prieš Parolimpinių žaidynių pradžią. Ukrainiečiai tada nutarė dalyvauti šiose žaidynėse, nors Krymą ištiko krizė, bet grasino pasitraukti iš žaidynių, jei smurtas bus eskaluojamas.

Rusijos prezidentas šeštadienį taip pat pasveikino Rusijos slidininkus Svetlaną Konovalovą, Alioną Kaufman, Jeleną Ramizovą ir Nikolajų Poluchiną su pergale mišrioje estafetėje Sočio parolimpinėse žaidynėse.

Jūs garbingai atstovavote Rusijai vienoje iš labiausiai prestižinių sporto šakų – slidinėjimo estafetėje. Užtikrintai aplenkėte stiprius varžovus, įveikėte juos dideliu meistriškumu, komandos vienybe ir gerai apgalvota taktika, – sakoma prezidento sveikinime.

„Jūs garbingai atstovavote Rusijai vienoje iš labiausiai prestižinių sporto šakų – slidinėjimo estafetėje. Užtikrintai aplenkėte stiprius varžovus, įveikėte juos dideliu meistriškumu, komandos vienybe ir gerai apgalvota taktika“, – sakoma prezidento sveikinime, paskelbtame Kremliaus tinklalapyje. V.Putinas taip pat palinkėjo atletams tolesnių pergalių ir pasiekimų.

Iš Sočio taip pat pranešama, kad V.Putinas šeštadienį apsilankė slidinėjimo komplekse „Laura“, kur stebėjo Parolimpinių žaidynių lenktynes.

V.Putinas pasveikino auksą 10 kilometrų estafetėje laimėjusią Rusijos komandą: Romaną Petuškovą, Vladislavą Lekomcevą, Grigorijų Muryginą ir Rušaną Minegulovą.

„Sveikinu, jūs gerai pasirodėte, net geriau negu žadėjote. Dar kartą sveikinu. Šaunuoliai“, – sakė jis, paspausdamas kiekvienam ranką.

Paskui V.Putinas priėjo ir prie sidabrą laimėjusių ukrainiečių. „Sveikinu jus. Šaunuoliai. Jūs pasirodėte puikiai“, – pasakė jis.

Dar Rusijos prezidentas asmeniškai pasveikino Ukrainos parolimpinės komandos sportininkę Jeleną Jurkovską, kuri laimėjo sidabrą slidinėjimo estafetėje, ir nusifotografavo su ja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius