-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalies olimpinis komitetas Sočyje aukščiausiai iš lietuvių mato šokėjų ant ledo porą

Likus vos savaitei iki Sočio žiemos olimpinių žaidynių, šalies Tautinis olimpinis komitetas (LTOK) penktadienį suskaičiavo „rudens viščiukus“ ir nutarė, kaip gyvens per būsimas 365 dienas. „Galima sakyti, kad 2013 metai buvo tikrai geri. Juk kaip niekada daug iškovojome medalių – suaugusieji laimėjo net 11 Europos ir pasaulio apdovanojimų, jaunimas atsivežė 24-is planetos ir Senojo žemyno medalius“, – apibendrino savo kalbą Generalinės asamblėjos sesijoje LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.
Daina Gudzinevičiūtė
Daina Gudzinevičiūtė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Praėjusiais metais LTOK turėjo kur kas optimistiškesnį biudžetą, nei planavo – 17 mln. 898 tūkst. litų. Praėjusių metų pradžioje buvo manoma, kad pasiseks surinkti 14 mln. litų biudžetą.

Nemaža LTOK praėjusiais metais surinktų pinigų dalis buvo skirta įvairiems projektams ir renginiams: olimpinio judėjimo finansavimui buvo atseikėta 5 mln. 743 tūkst. litų, 2014-ųjų Sočio žaidynėms – 776 tūkst. litų, olimpinių sporto šakų, Sporto departamento, Federacijų sąjungos programoms – daugiau kaip 3 mln. litų. LTOK direktorato veiklai praėjusiais metais buvo skirta 1 mln. 232 tūkst. litų.

„Šiais metais mes planuojame surinkti 17 mln. 880 tūkst. litų. Kaip pasiseks, žiūrėsime. Tai didesnė suma, nei praėjusiais metais – mat šiems metams Rio de Žaneiro programai skirsime jau beveik 6,5 mln. litų“, – sakė LTOK vadovė.

Ji pasidžiaugė, kad pasisekė sukurti naują olimpinį prekinį ženklą „LTeam“.

„Manęs klausia – ar mums neužtenka Vyčio ar šalies trispalvės? Kam dar vienas ženklas? Bet juk kitos šalys turi tokius prekinius ženklus. Galiu pasakyti, kad apie tai galvojo ir mūsų kaimynai ir jie labai pavydžiai kalba apie mūsų iniciatyvą“, – kalbėjo D.Gudzinevičiūtė.

Šokėjų porai Deividui Stagniūnui ir Isabellai Tobias planuojame 10-15 vietas, mūsų senbuvei biatlonininkei Dianai Rasimovičiūtei – 10-20 vietas.

LTOK vadovė pakalbėjo ir apie artėjančias Sočio žaidynes bei dar kartą priminė, kokios vietos planuojamos mūsų olimpiečiams 22-ose žiemos žaidynėse Rusijoje.

„Reikia jau džiaugtis tuo, kad mūsų olimpiečių rinktinė Sočyje bus gausiausia per visą žiemos žaidynių istoriją – ne 5, ne 6, o net 9 sportininkai.

Šokėjų porai Deividui Stagniūnui ir Isabellai Tobias planuojame 10-15 vietas, mūsų senbuvei biatlonininkei Dianai Rasimovičiūtei – 10-20 vietas, jaunai greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovei Agnei Sereikaitei – nuo 20-osios iki 25 vietos, o slidininkams ir kalnų slidininkams – nuo 40 iki 60 vietų.

Taip, mes nekalbame apie medalius, tačiau tai vis tiek aukšti reikalavimai. Juk, pavyzdžiui, D.Rasimovičiūtei teks aplenkti 80-90 varžovių, o šokėjų pora privalės pasirodyti geriau nei 9-14 geriausių planetos šokėjų porų“, – konstatavo LTOK prezidentė.

Jau kitos savaitės pradžioje Lietuvos olimpinė delegacija išvyksta į Sočio žaidynes, kurios vyks vasario 7-23 dienomis.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius