-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šarūnas Marčiulionis apie lietuvių pasirodymą Sočyje: kokios investicijos, toks ir rezultatas

Žiemos olimpinėse žaidynėse mūsų šalies sportininkams dalyvauti reikia, tačiau galbūt prasmingiau koncentruotis į tas sporto šakas, kurioms jau sukurta infrastruktūra, teigia olimpinis čempionas Šarūnas Marčiulionis.
Vytautas Strolia
Vytautas Strolia / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Manau, kad žiemos olimpinėse žaidynėse mes turime dalyvauti, bet esame lygumų kraštas ir labai sudėtinga sukurti visą infrastruktūrą. Turi būti investuoti labai dideli pinigai, kad biatlone ar čiuožime taptume prizininkais.

Mato Dauginio/15min.lt nuotr./Šarūnas Marčiulionis
Mato Dauginio/15min.lt nuotr./Šarūnas Marčiulionis

Nežinau, ar verta tą dalyką daryti, galbūt geriau būtų koncentruotis į tas sporto šakas, kur infrastruktūra jau yra sukurta“, – LRT televizijos laidoje „Teisė žinoti“ svarstė krepšininkas Š.Marčiulionis.

Pasak jo, dėl Lietuvos sportininkų pasirodymų gėdos nėra, tačiau „kokios investicijos, tokie ir rezultatai.“

Savo ruožtu Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) narys Vytas Nėnius LRT televizijos laidoje teigė, kad žiemos sporto šakos Lietuvoje finansuojamas tikrai nepakankamai, o kaimynai estai bei latviai tam esą skiria kur kas daugiau lėšų.

„Labai daug kas priklausydavo nuo Vyriausybės politinės valios, kuri būdavo valdančioji. Infrastuktūra nebuvo išvystyta, todėl sporto šakos liko tokios būklės“, – sako V. Nėnius. Jis pasidžiaugė viena kita įrengta mėgėjiška ar profesionalia ledo rutulio aikštele, taip pat šiemet atidaromu žiemos sporto centru Ignalinoje, tačiau to esą nepakanka.

V. Nėniaus teigimu, opi ir slidinėjimo trenerių problema. Pasak LTOK nario, anksčiau jų būdavo 16-oje rajonų, o dabar liko tik keturiuose – Zarasų, Ignalinos, Anykščių bei Vilniaus. „Į treniruotes ateina mažai vaikų, labai sunku atrinkti talentingus, o juos atrinkus neturime, kur jų tobulinti, reikia ieškoti partnerių užsienio šalyse arba prarasti sportininkus“, – aiškino V. Nėnius.

pliadisfoto.com nuotr./Diana Rasimovičiūtė
pliadisfoto.com nuotr./Diana Rasimovičiūtė

Jis pasigenda ir šalies mokyklų sporto ruošimo – esą anksčiau mokyklose būdavo slidžių kambarys, visa mokinių klasė eidavo slidinėti, o dabar viso to nebeliko. „Tai davė dar vieną smūgį sporto šakoms, kodėl praktiškai nėra jų geografijos “, – LRT televizijos laidoje „Teisė žinoti“ kalbėjo V. Nėnius.

LTOK narys skaičiavo, kad galima koncentruotis į 2-3 uždaras žiemos sporto šakas ir iš jų tikėtis rezultato

LTOK narys skaičiavo, kad galima koncentruotis į 2-3 uždaras žiemos sporto šakas ir iš jų tikėtis rezultato.

Savo ruožtu buvęs olimpietis plaukikas, Premjero patarėjas sporto klausimais Vytautas Janušaitis tvirtino, kad Lietuva visuomet turėjo kuklią žiemos olimpinių žaidynių komandą, o šiemet ji yra didžiausia.

Pasak V. Janušaičio, vis dėlto reikėtų koncentruotis į tas sporto šakas, kurių tradicijas turime.

„Visas pasaulis važiuoja treniruotis į Šveicariją, Austriją. Mes tokių sąlygų niekuomet neturėsime“, – pažymėjo V. Janušaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius