Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sočio parolimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje Ukrainai atstovavo vos vienas sportininkas

Penktadienio vakarą Sočyje atidarytos 2014 metų parolimpinės žaidynės. Įspūdingą renginį režisavo Oskaro laureatas Alexanderas Petrovas. Ceremonija pavadinta „Pralaužiant ledus“ į viso pasaulio žmonių širdis. Delegacijų pristatymo ceremonijoje visų akys nukrypo į Ukrainos atstovus. Iš 23-jų žaidynėse dalyvaujančių ukrainiečių šaliai atidarymo ceremonijoje atstovavo vienas atletas.
Mykalo Tkačenko
Mykalo Tkačenko / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Sočis Sočis 2014

Sočio olimpinių ir parolimpinių žaidynių organizacinio komiteto prezidentas Dmitrijus Černyšenka atidarymo kalboje teigė, kad laikas pašalinti barjerus: „Laikas sportininkams žengti žingsnį link starto linijos. Laikas sulaužyti barjerus ir stereotipus. Varžantis žaidynėse ir už jos ribų. Sportas turi mus visus suvienyti.“

Tarptautinio parolimpinio komiteto prezidentas Philipas Cravenas dėkojo Vladimirui Putinui ir visai Rusijos vyriausybei už surengtas žaidynes, tačiau pabrėžė, kad pasaulis dar laukia didžiausios Rusijos transformacijos. 

Sočio paraolimpines žaidynes atidarytomis paskelbė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Atidarymo ceremonijos pabaigoje į sceną įplaukė didžiulis, ledus pralaužiantis laivas „Mир“, kuris simbolizuoja viso pasaulio taiką ir susivienijimą.

Atidarymo ceremonijoje didžiausias dėmesys buvo sutelktas į Ukrainos delegacijos sprendimą. Šalį atstovavo simbolinis, vos vienas, vėliavą nešęs sportininkas. Slidininkas ir biatlonininkas Mykalo Tkačenko išsiskyrė iš kitų šalių atstovų – nors sulaukė didžiulių ovacijų iš žiūrovų, išliko ramus ir nerodė džiugių emocijų. Iš viso Ukrainai žaidynėse turėtų atstovauti 23 sportininkai.

Ukrainos delegacija svarstė boikotuoti olimpines žaidynes, tačiau penktadienį paskelbė, kad visgi ukrainiečiai varžysis. Tiesa, žuvus bent vienam ukrainiečiui Kryme, sportininkai Sočį paliktų.

Tai pirmosios paraolimpinės žaidynės, vykstančios Rusijoje. Simbolinė tema „Pralaužiant ledus“ turėtų paskatinti žmonių atvirumą žmonėms su negalia. Viena iš svarbiausių temų yra pavadinta „Kartu“, nes, pasak organizatorių, „tik kartu mes galime įveikti visas kliūtis ir atsiverti vienas kitam.“

Centrinis atidarymo ceremonijos personažas yra Ugnies Paukštis. Tai stebuklingas paukštis iš tolimų kraštų, veikiantis slavų tautosakoje ir simbolizuojantis turtus ir laimę. Jis turėtų išreikšti Rusijos dvasią ir apjungti visą ceremoniją.

Nemažai pasaulio valstybių lyderių boikotavo žaidynių atidarymo ceremonija. Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas garsiai pareiškė, kad jo ministrams nederėtų dalyvauti renginyje dėl įvykių Kryme.

Didžiausiose iki šiol parolimpinėse žaidynėse varžysis 547 atletai iš 45 šalių, kurie kovos dėl 72-iejų medalių komplektų.

VIDEO: Atidarymo ceremonija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius