Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 29

3 valandų finalo trileryje Vienoje – rusą palaužusio J.Sinnerio triumfas

Pirmuosius šešis tarpusavio susitikimus Daniilui Medvedevui (ATP-3) pralaimėjęs Jannikas Sinneris (ATP-4) rusą palaužė antrą kartą paeiliui ir tapo Vienoje (Austrija) vykusių pirmenybių „Erste Bank Open“ čempionu.
Jannikas Sinneris
Jannikas Sinneris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

3 valandas ir 4 minutes trukusioje kovoje 22-ejų tenisininkas po permainingos trijų setų kovos 7:6(7), 4:6, 6:3 nugalėjo vienu laipteliu aukščiau reitinge stovinį oponentą ir laimėjo jau ketvirtą ATP turnyrą šiame sezone.

Pirmajame sete J.Sinneris išsaugojo du set point'us – pirmąjį atsilikdamas rezultatu 5:6 ir paduodamas, o antrąjį pratęsime. Nors antroje žaidimo partijoje jaunuolis greitai atidavė iniciatyvą oponentui, lemiamame trečiajame sete dvikovos svarstyklės ir vėl persisvėrė į jo pusę.

Italijos tenisininkui pavyko laimėti net 18-os minučių trukmės ketvirtąjį geimą, po kurio rezultatas tapo 3:1. Nors rusas iš karto pateikė savo atsaką, ketvirtoji planetos raketė kitame geime vėl laimėjo oponento padavimus ir galiausiai nužygiavo iki finišo tiesiosios.

Vien per spalio mėnesį J.Sinneris iškovojo antrą ATP 500 kategorijos titulą – čempionu jis tapo ir Pekine, finale taip pat įveikdamas D.Medvedevą.

Apskritai italui tai 10-tasis karjeros triumfas ATP ture. Finaluose jis įprastai žaidžia labai solidžiai – 10 pergalių iš 13. Čempionui be 500 ATP reitingo taškų atiteks ir 450 tūkstančių eurų vertės piniginis prizas.

D.Medvedevo kraityje lieka 20 ATP titulų. Tiesa, okupantų šalies atstovui taip niekada ir nėra pavykę apginti čempiono vardo tame pačiame turnyre – Vienoje jis triumfavo praėjusiais metais, bet šiemet liko antras. Jam atiteks 300 ATP reitingo taškų ir kiek daugiau nei 242 tūkst. eurų.

Abu „Erste Bank Open“ finalininkai kitą savaitę varžysis "Masters" pirmenybėse Paryžiuje, o už keleto savaičių ir baigiamajame metų ATP turnyre Turine.

VIDEO: Crazy Deciding Set! Daniil Medvedev vs Jannik Sinner | Vienna 2023 Final Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius