Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

3 valandų teniso spektaklyje baltarusę nukarūnavusi I.Swiatek triumfavo Madride

Dvi šiuo metu geriausios planetos tenisininkės surengė vieną įspūdingiausių WTA turo sezono renginių „Mutua Madrid Open“ pirmenybių didžiajame finale.
Iga Swiatek
Iga Swiatek / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Ilgiausiame šio sezono WTA finale, kuris truko net 3 valandas ir 11 minučių, dabartinė pirmoji pasaulio raketė Iga Swiatek (WTA-1) po dramatiškos kovos 7:5, 4:6, 7:6(7) palaužė titulą gynusią Aryną Sabalenką (WTA-2) iš Baltarusijos.

22-ejų Lenkijos teniso žvaigždei tai jau 20-tasis karjeros titulas WTA ture. Ji tapo jauniausia šią trofėjų žymą pasiekusia tenisininke nuo Caroline Wozniacki (2012 m.).

Tikros grunto dangos karalienės statusą pastaraisiais sezonais užsitarnavusi I.Swiatek savo sąskaitoje turėjo tris „Roland Garros“ bei po du WTA 1000 turnyro Romoje ir WTA 500 pirmenybių Štutgarte trofėjus, tačiau iki šiol nebuvo iškovojusi nė vieno trofėjaus Madride.

„Kuomet į šią pergalę žvelgsiu po keleto metų, net neabejoju, kad ji bus itin vertinga. Dabar aš esu tiesiog laiminga, kad pavyko laimėti šį turnyrą. Man visiškai nesvarbu, ar turnyrą esu laimėjusi anksčiau, į kiekvieną žengiu su siekiu triumfuoti“, – dėstė čempionė.

Dabar I.Swiatek yra laimėjusi pastaruosius septynis WTA finalus. Pagal šiemet iškovotus trofėjus (3) ir pergales (30) ji susilygino su Jelena Rybakina (WTA-4), o tarpusavio akistatose prieš A.Sabalenką pirmauja jau 7:3.

Praėjusiais metais Madrido turnyro finale baltarusės pranašumą pripažinti turėjusi lenkė šiemet taip pat buvo arti nusivylimo. Trečiajame sete jaunoji tenisininkė turėjo išsaugoti net tris match point'us.

Apdovanojimų ceremonijoje nugalėtojos trofėjų Igai įteikė legendinė Ispanijos tenisininkė, prieš keletą savaičių apie karjeros pabaigą paskelbusi Garbine Muguruza.

Be 1000 WTA reitingo taškų čempionei atiteko ir labai solidus 922 tūkstančių eurų piniginis prizas.

A.Sabalenka turnyro metu užsidirbo kiek daugiau nei 512 tūkst. eurų ir 650 WTA reitingo taškų. Ispanijos sostinėje tenisininkė yra triumfavusi du kartus – 2021 ir 2023 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius