Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

46 metus neregėtą pasiekimą užfiksavusi ukrainietė pateko į „Australian Open“ pusfinalį

Tikrą pasaką pastarosiomis savaitėmis Melburne išgyvenanti Ukrainos tenisininkė Dajana Jastremska (WTA-93) trečiadienį užsitikrino vietą moterų vienetų varžybų pusfinalyje.
Dajana Jastremska
Dajana Jastremska / „Scanpix“ nuotr.

23-ejų tenisininkė ketvirtfinalyje rezultatu 6:3, 6:4 susitvarkė su Čekijos atstove Linda Noskova (WTA-50) ir pirmą kartą karjeroje pateko į „Didžiojo kirčio“ turnyrų pusfinalį.

Nuo atrankos varžybų Melburne startavusi D.Jastremska šiuose kortuose iškovojo jau aštuntą pergalę iš eilės. Įdomu tai, kad kvalifikacijos metu ji varžovėms per tris mačus atidavė tris setus, tačiau pagrindiniame turnyre tai padarė vienintelį sykį.

Ukrainos teniso žvaigždė tapo pirmąja tenisininke „Australian Open“ turnyre po 46 metų pertraukos, kuri pusfinalio etapą pasiekė pradėdama nuo atrankos.

„Smagu prisidėti prie istorijos. Tai man ir mano kartai yra naujas pasiekimas, o kai tai nutiko paskutinį kartą aš dar net nebuvau gimusi. Jaučiau nerimą, bet tuo pačiu ir nuovargį. Šiandien buvau pakankamai emocionali – treniruotės metu prieš ketvirtfinalį supykau ant savo trenerio, bet tai yra gerai, nes galėjau išleisti savo emocijas“, – juokavo Jastremska.

Apskritai „Open Era“ laikotarpyje tokiu pasiekimu gali pasigirti tik dar keturios tenisininkės, o šiame amžiuje – vos dvi. Priminsime, kad tokį patį pasiekimą 2020 metais užfiksavo argentinietė Nadia Podoroska atvirosiose Prancūzijos teniso pirmenybėse, o 2021 m. britė Emma Raducanu šokiravo teniso pasaulį sugebėdama ir laimėti „US Open“ čempionatą.

Odesoje gimusi D.Jastremska prisijungė prie savo tautietės Elinos Svitolinos – tik šioms tenisininkėms iš Ukrainos dabar yra pavykę nužygiuoti iki „Didžiojo kirčio“ pusfinalio.

Pusfinalyje, kuris Melburne įvyks ketvirtadienį, ukrainietės lauks tikrai įveikiama varžovė – ja taps kinė Qinwen Zheng (WTA-12) arba rusė Anna Kalinskaya (WTA-75). Kitą pusfinalio porą sudaro Aryna Sabalenka (WTA-2) ir Coco Gauff (WTA-4).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius