-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Murray pareiškimas – artėjanti vasara ATP ture jam greičiausiai bus paskutinė

Iš Dubajuje vykstančio ATP 500 serijos turnyro „Dubai Duty Free Tennis Championships“ trečiadienį eliminuotas legendinis britų tenisininkas Andy Murray (ATP-67) pranešė, kad jau artimiausiu metu planuoja baigti profesionalo karjerą.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

Vyrų vienetų varžybų Dubajuje aštuntfinalyje 36-erių veteranas rezultatu 2:6, 4:6 neprilygo prancūzui Ugo Humbertui (ATP-18) ir patyrė eilinę nesėkmę šiame sezone.

2024-iųjų startas buvusiai pirmajai pasaulio raketei yra itin slogus – pagrindiniuose ATP turnyruose per 8 mačus iškovojo tik 2 pergales. Palyginimui, praėjusius metus jis pradėjo laimėdamas 8 susitikimus iš 12.

Kalbėdamas spaudos konferencijoje po dar vieno nuviliančio pasirodymo A.Murray pripažino, kad jo karjera greičiausiai skaičiuoja paskutiniuosius mėnesius.

„Taip, tikriausiai, kad po šio vasaros daugiau nebežaisiu. Klausimų apie karjeros pabaigą susilaukiu po kiekvieno turnyro, po kiekvieno mačo, man tai atsibodo ir daugiau apie tai nekalbėsiu, bet po vasaros žaisti tikrai neplanuoju“, – savo mintis išdėstė škotas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./2012 metų Londono olimpinių žaidynių prizininkai - J.M.Del Potro (bronza), A.Murray (auksas) ir R.Federeris (sidabras)
AFP/„Scanpix“ nuotr./2012 metų Londono olimpinių žaidynių prizininkai - J.M.Del Potro (bronza), A.Murray (auksas) ir R.Federeris (sidabras)

Gegužę savo 37-tąjį gimtadienį minėsiantis tenisininkas savo kalendoriuje dar regi paskutiniuosius apsilankymus „Roland Garros“ bei Vimbldono turnyruose, o galutine legendinės karjeros stotele galėtų tapti Paryžiaus olimpinės žaidynės.

„Pastaruosius keletą sezonų norėdavau sau suteikti geresnį pasiruošimą žolės sezonui, tačiau tai tikrai negarantuoja gerų rezultatų ant šio paviršiaus. Nematau, kad papildoma savaitė treniruočių ant žolės padarys didžiulį skirtumą. „Roland Garros“ man labai patinka, todėl taip, norėčiau ten sudalyvauti“, – kalbėjo A.Murray, kuris nuo 2017-ųjų Paryžiuje žaidė tik vienintelį sykį (2020 m.).

Tris „Didžiojo kirčio“ titulus per savo karjerą iškovojusi teniso legenda artimiausiomis savaitėmis turėtų žaisti „Masters“ turnyruose Indian Velse ir Majamyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius