-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 15

A.Zverevo prognozė: „R.Nadalis baigs karjerą po šių metų „Roland Garros“

Geriausias Vokietijos tenisininkas Alexanderis Zverevas (ATP-13) su žurnalistais pasidalijo savo spėjimu – jo nuomone, Rafaelio Nadalio (ATP-2) karjera baigsis jau po maždaug pusmečio.
Rafaelis Nadalis ir Alexanderis Zverevas
Rafaelis Nadalis ir Alexanderis Zverevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Daugiau nei du dešimtmečius profesionaliai žaidžiantis Rafaelis Nadalis (ATP-2) šiuo metu statistiškai yra geriausias visų laikų tenisininkas, kurio sąskaitoje daugiausiai – net 22 „Didžiojo kirčio“ trofėjai.

Visą savo karjerą ispanas neigė daktarų prognozes ir sugrįždavo net ir po sunkiausių traumų, bet Alexanderio Zverevo teigimu, šie metai, o dar tiksliau – pusmetis, jo kolegai bus paskutinis.

Bendraudamas su „Eurosport“ kanale dirbančiu broliu Miša Zverevu jaunasis tenisininkas dėstė: „Deja, tačiau manau, kad Rafa pasitrauks po „Roland Garros“ turnyro. Nenoriu, kad tai atsitiktų, tačiau tikiu, kad jis sužais gerą turnyrą, galimai jį laimės ir tuomet atsisveikins.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis ir Alexanderis Zverevas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis ir Alexanderis Zverevas

Ankstyvoje karjeros stadijoje Ispanijos teniso legenda kentėjo nuo kelio ir riešo traumų, pakinklinės sausgyslės patempimų, o pastaraisiais sezonais paūmėjo pėdos skausmai, kurie buvo susiję su Mullerio-Weisso sindromu, deformuojančiu navikulinį pėdos kaulą.

Rafai specialiais gydymais pavyko išspręsti pastarąją problemą ir nors pasitraukus Rogeriui Federeriui ispanas vis dažniau susilaukia klausimų apie karjeros pabaigą, tenisininkas patvirtino, kad A.Zverevo žodžiuose tiesos mažai.

„Nežinau, kas nutiks per artimiausią pusmetį. Su Alexanderiu palaikome labai gerą ryšį, tačiau jis nėra toks stiprus, kad galėčiau jam pasipasakoti būtent tokį dalyką. Realybė tokia, kad čia atvykau žaisti teniso, tikiuosi turėti gerus 2023-ius metus ir apie karjeros pabaigą tikrai negalvoju.

Savo ruožtu jūs tik apie tai ir kalbate, nes klausiate manęs kiekvieną spaudos konferenciją. Tačiau aš kiekvieną sykį atsakysiu tą patį“, – Melburne kalbėjo Nadalis.

„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis
„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

Nors 36-erių tenisininkas niekuomet neatviravo apie turnyrą, kuriame norėtų atsisveikinti su mylimu sportu, teniso visuomenė spėja, kad pabaigos tašku galėtų tapti 2024-ųjų Paryžiaus olimpinės žaidynės, vyksiančios „Roland Garros“ teniso aikštynuose, kuriame Rafa triumfavo net 14 sykių.

Australijoje praėjusiais metais iškovotą čempiono titulą apginti sieksiančio Ispanijos tenisininko pirmajame etape lauks britas Jackas Draperis (ATP-40).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius