Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Adelaidėje – dramatiškas finalas tarp Čekijos ir Didžiosios Britanijos teniso talentų

Australijos mieste Adelaidėje šeštadienį finišavo paskutinis pasiruošimo jau rytoj startuosiančioms „Australian Open“ pirmenybėms turnyras „Adelaide International“.
Jackas Draperis ir Jiri Lehečka
Jackas Draperis ir Jiri Lehečka / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Dviejų 2001 metais gimusių talentingų jaunuolių akistatoje finale sėkmingiau pasirodė čekas Jiri Lehečka (ATP-32), kuris 4:6, 6:4, 6:3 palaužė favoritu laikytą Jacką Draperį (ATP-62) iš Didžiosios Britanijos.

Pastarasis kontroliavo situaciją mūšyje dėl titulo, kuomet užtikrintai laimėjo pirmąjį setą, o antrajame rezultatui esant 4:4 pirmavo 30:0 paduodant varžovui.

Visgi tuomet J.Lehečka sukūrė tikrą stebuklą prie tinklo, o vieno sėkmingo epizodo čekui užteko įgauti antrą kvėpavimą ir perimti susitikimo kontrolę. Tenisininkas laimėjo savo padavimus ir netrukus pirmą kartą šiame mače nulaužė J.Draperio padavimą.

Čekijos atstovo laimėtų geimų serija prasitęsė iki penkių – trečiajame sete išsiveržęs į priekį 3:0 jis susikurtos persvaros iš savo rankų nebepaleido ir iškovojo pirmą ATP titulą savo karjeroje.

J.Lehečka tapo pirmuoju čempionu ATP ture iš savo šalies nuo Jiri Vesely pasiekimo 2020 metais Pune mieste, Indijoje. Į „Australian Open“ pirmenybes talentas atvyks su dideliu pasitikėjimu, kurio jam tikrai prireiks – praėjusiais metais Melburne jaunuolis pasiekė pirmą „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalį.

Be 100 tūkstančių JAV dolerių piniginio prizo čekui atiteks ir 250 ATP reitingo taškų, kurie ATP reitinge leis pakilti į rekordinę 23-ią vietą.

J.Draperio pasirodymas Adelaidėje bus įvertintas 150 ATP reitingo taškų ir beveik 59 tūkst. JAV dolerių.

Šią savaitę Adelaidėje vyko ir WTA 500 pirmenybės, kuriose čempionės titulą iškovojo Latvijos tenisininkė Jelena Ostapenko (WTA-12). Finale ji 6:3, 6:2 sutriuškino rusę Dariją Kasatkiną (WTA-15).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius