Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amžius tik skaičius: 43-ejų Indijos tenisininkas laimėjo pirmą „Grand Slam“ titulą

Indijos teniso veteranas Rohanas Bopanna šeštadienį atvirosiose Australijos teniso pirmenybėse kartu su partneriu Matthew Ebdenu laimėjo vyrų dvejetų turnyrą ir įsirašė į rekordų knygas.
Matthew Ebdenas (kairėje) ir Rohanas Bopanna (dešinėje)
Matthew Ebdenas (kairėje) ir Rohanas Bopanna (dešinėje) / „Scanpix“ nuotr.

Turnyro finale R.Bopannos ir M.Ebdeno pora dviejų setų kovoje 7:6(0), 7:5 palaužė Italijos duetą Simone Bolleli ir Andrea Vavassori.

43-ejų Indijos atstovas R.Bopanna tapo vyriausiu visų laikų tenisininku, iškovojusiu savo pirmąjį „Didžiojo kirčio“ titulą vyrų dvejetų pirmenybėse.

Kovo pradžioje savo 44-ąjį gimtadienį minėsiantis veteranas iki šio turnyro buvo sykį laimėjęs tik mišriųjų dvejetų varžybas „Roland Garros“ dar 2017 metais.

Maža to, pirmadienį atnaujintame ATP reitinge R.Bopanna pirmą kartą karjeroje pakils į dvejetų reitingo viršūnę ir taip pat taps vyriausiu visų laikų žaidėju, užimsiančiu reitingo sostą.

„Be jokios abejonės pati nuostabiausia pergalė mano karjeroje. Galvoje sukasi tiek daug minčių, kad atrodo tuoj viskas susprogs. Su Matthew puikiai pradėjome bendradarbiauti praėjusiais metais ir nėra kito tenisininko, su kuriuo iškovoti „Didžiojo kirčio“ turnyrą norėčiau labiau. Taip pat noriu padėti savo dukrytei ir žmonai už nuolatinį palaikymą. Atsimenu, kad prieš kelis metus būdamas turnyre joms siunčiau vaizdo įrašą sakydamas, kad noriu baigti karjerą, nes 5 mėnesius neiškovojau nė vienos pergalės. Visgi atkaklumas manyje neleido pasiduoti ir štai, kas nutiko, kuomet suradau tobulą dvejetų partnerį“, – kalbėjo Indijos tenisininkas.

Australui M.Ebdenui tai trečiasis karjeros triumfas „Didžiojo kirčio“ pirmenybėse – kartu su tautiečiu Maxu Purcellu jie 2022 m. laimėjo Vimbldono dvejetus, o 2013 m. Australijoje su Jarmila Gajdošova iškovojo mišriųjų dvejetų trofėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius