-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ATP 500 pirmenybių Akapulke sostas ir toliau priklauso A.De Minaurui

Australijos teniso meistras Alexas De Minauras (ATP-9) įtvirtino savo dominavimą Akapulke vykusiose ATP 500 serijos pirmenybėse „Abierto Mexicano Telcel presentado por HSBC“, kurias laimėjo antrus metus paeiliui.
Alexas De Minauras
Alexas De Minauras / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Geriausias Australijos tenisininkas vyrų vienetų varžybų finale 6:4, 6:4 susitvarkė su Casperu Ruudu (ATP-11) ir sėkmingai apgynė praėjusiais metais Akapulke iškovotą čempiono trofėjų.

A.De Minauras turnyre užfiksavo daugiau nei dešimtmetį neregėtą pasiekimą – paskutinį kartą titulą apginti Akapulke buvo pavykę legendiniam ispanui Davidui Ferrerui (2012 m.).

2014 m. turnyras Meksikoje nusprendė grunto dangą pakeisti į hardą, o ant kietojo paviršiaus iki šiol nė vienam tenisininkui nebuvo pavykę čia triumfuoti du metus iš eilės.

Apskritai apginti titulą Akapulke yra pavykę tik dar dviem tenisininkams – Nicolasui Almagro ir Thomasui Musteriui.

„Pastaroji savaitė buvo įspūdinga. Kalbant atvirai, tokios savaitės tikrai nesitikėjau. Į Meksiką atvykau nesijausdamas ypatingai gerai, tačiau kartojau sau, kad nepasiduočiau ir suteikčiau papildomas galimybes žaisti. Šiandien sužaidžiau geriausią mačą šiame turnyre ir esu nepaprastai laimingas“, – kalbėjo čempionas.

Apskritai A.De Minaurui tai aštuntasis karjeros ATP titulas ir antrasis ATP 500 kategorijoje. Pagal šiame sezone iškovotus ATP reitingo taškus 25-erių tenisininkas nusileidžia tik „Australian Open“ finalininkams – Jannikui Sinneriui (ATP-3) ir Daniilui Medvedevui (ATP-4).

Tiesa, atšvęsti titulo Akapulke australui laiko nebus, o tam yra ir labai jaudinanti priežastis.

„Šiandien negaliu surengti vakarėlio, nes 6 ryto turiu spėti į lėktuvą, kadangi noriu pažiūrėti savo širdies draugės Katie Boulter finalą San Diege“, – atskleidė jis.

500 ATP reitingo taškų apgynęs turnyro nugalėtojas taip pat užsidirbo kiek daugiau nei 412 tūkstančių JAV dolerių. ATP reitinge jis išliks pirmajame dešimtuke, tačiau devintą poziciją užleis būtent C.Ruudui.

Norvegijos tenisininkas, iškovojęs 330 ATP reitingo taškų ir uždirbęs beveik 222 tūkst. JAV dolerių, lieka su 10 iškovotų ATP titulų ir visi jie – ATP 250 kategorijos turnyruose, iš kurių 9 ant grunto dangos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius