-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 06

ATP turnyras Maroke – be centrinio korto: tenisininkai piktinasi dangos būkle

Šią savaitę Maroke įsikūrusiame Marakešo mieste vyksta ATP 250 serijos turnyras „Grand Prix Hassan II“, kuris vos po keleto dienų tenisininkams tapo vienu dideliu nusivylimu.
Centrinis kortas Marakeše
Centrinis kortas Marakeše / „Twitter“ nuotr.

Įprastai saulėtąjį Marakešą dar antradienį vakare užklupo stiprus lietus, dėl kurio labiausiai nukentėjo grunto aikštelės, ant kurių šią savaitę žaidžia ir aukščiausio lygio tenisininkai.

Nors trečiadienį oro sąlygos šioje Šiaurės Afrikos valstybėje pasitaisė ir lietaus beveik nebuvo, visi aštuntfinalių susitikimai buvo nukelti į kitą dieną.

Organizatorių sprendimu aikštelės buvo paruoštos susitikimams, tačiau žaisti atsisakė patys tenisininkai, tarp kurių yra įvardijamas ir antroji turnyro raketė Danielis Evansas (ATP-30), mat kortuose buvo nepakankamai grunto, o tai didina ir traumų riziką.

Ketvirtadienį ATP 250 turnyras Maroke galiausiai buvo pratęstas, tačiau incidentų išvengti nepavyko ir vėl. Visi centriniame korte įvykti turėję mačai buvo perkelti į mažesnes aikšteles, kadangi sąlygos žaisti didžiausiame korte buvo tiesiog nepakeliamos.

Natūralu, kad mažesnieji kortai turi ir kur kas mažesnes tribūnas, kuriose sutilpti gali tik labai nedidelis kiekis žmonių, o tai tapo ir dar vienu akmenėliu į organizatorių daržą.

Kol kas nėra aišku, ar centrinė aikštė bus paruošta dvikovoms penktadienį, kai prasidės ketvirtfinalio kovos.

Marakeše šiemet be D.Evanso į titulą pretenduoja ir aukščiausią reitingą turintis italas Lorenzo Musetti (ATP-21), olandas Tallonas Griekspooras (ATP-35) bei prancūzas Benjaminas Bonzi (ATP-50).

Turnyrą jau palikti spėjo tokie tenisininkai kaip Boticas Van De Zandschulpas (ATP-31), Maxime'as Cressy (ATP-38) bei Richardas Gasquet (ATP-42).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius