Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

ATP turnyre Estorilyje karjerą baigė vienas geriausių visų laikų Portugalijos tenisininkų

Šią savaitę Estorilyje (Portugalija) vykstančiose ATP 250 kategorijos pirmenybėse „Millennium Estoril Open“ paskutinį karjeros turnyrą sužaidė tikra šalies teniso legenda Joao Sousa (ATP-272).
Joao Sousa
Joao Sousa / „Twitter“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Pirmajame vyrų vienetų varžybų rate 35-erių tenisininkas 5:7, 4:6 neprilygo vienam perspektyviausių Prancūzijos teniso meistrų Arthurui Filsui (ATP-37) bei savų aistruolių akivaizdoje atsisveikino su profesionalaus tenisininko karjera.

Paskutinį karjeros oficialų mačą J.Sousa sužaidė dvejetuose, kur su brazilu Joao Fonseca 4:6, 6:4, 5:10 nusileido Marcelo Demolineriui ir Semui Verbeekui.

Net 16 metų ATP ture praleidęs Portugalijos teniso vėliavnešys per pastaruosius dešimtmečius gerino savo šalies rekordus. Iki 28-tojo laiptelio ATP reitinge 2016 metais pakilęs tenisininkas yra aukščiausiai kada nors reitinguotas savo šalies atstovas, o 2013 m. tapo pirmuoju portugalu, laimėjusiu ATP turnyrą (Kuala Lumpuras, Malaizija).

Iš viso per savo karjerą J.Sousa laimėjo 4 ATP turnyrus, įskaitant ir triumfą Estorilyje 2018 m. Jis taip pat yra vienintelis portugalas, du sykius pasiekęs „Didžiojo kirčio“ turnyrų aštuntfinalius (2018 m. „US Open“ ir 2019 m. Vimbldonas).

„Negalėčiau prašyti geresnės savo karjeros pabaigos nei čia, Estorilyje. Laimėti šį turnyrą 2018 metais buvo labai specialus momentas mano karjeroje. Tai buvo magiška. Žinoma, buvimas 28-toje ATP reitingo pozicijoje parodo, kad žaidžiau stabiliai gerai visus metus, o taip pat labai įsiminė ir ketvirtasis etapas Vimbldone“, – svarbiausias karjeros akimirkas prisiminė portugalas.

J.Sousa per tenisininko karjerą vien iš ATP turnyrų uždirbo daugiau nei 8 milijonus JAV dolerių, taip pat žaidė olimpinėse žaidynėse, pasiekė „Australian Open“ dvejetų turnyro pusfinalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius