-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 11

Aukščiausiame visų laikų ATP finale – R.Opelkos triumfas

Sekmadienį dviejų ATP turo aukštaūgių mūšis pažymėjo „Fayez Sarofim & Co. U.S. Men's Clay Court Championship“ turnyro Hjustone (JAV) pabaigą bei įsirašė į teniso rekordų knygas.
Reilly Opelka ir Johnas Isneris
Reilly Opelka ir Johnas Isneris / „Scanpix“ nuotr.

Po 1 valandą ir 50 minučių trukusios atkaklios kovos Reilly Opelka (ATP-18) rezultatu 6:3, 7:6(7) palaužė kitą kortų šeimininką Johną Isnerį (ATP-27) ir laimėjo jau ketvirtą ATP titulą savo karjeroje, tačiau pirmąjį ant grunto.

Visus trofėjus 24-erių amerikietis iškovojo savo gimtinėje žaisdamas ATP 250 serijos turnyrus (Niujorkas, Delray Beach ir Dalasas). Šiemet R.Opelkai tai buvo jau trečiasis finalas šiemet, o daugiau lemiamų susitikimų žaidė tik Rafaelis Nadalis (ATP-4).

Įdomu tai, kad 211 cm ūgio R.Opelkos ir 208 cm ūgio J.Isnerio mūšis pažymėjo ir aukščiausią visų laikų ATP finalą (419 cm). Pavyzdžiui, tą pačią dieną vykusiame ATP turnyro Marakeše finale bendras Davido Goffino ir Alexo Molčano ūgis sudarė tik 358 cm.

Tenisui vis labiau žengiant į naują erą, kurioje stiprūs padavimai ir bėgimas prie tinklo nugula į paraštes, tokio tipo tenisininkai kaip minėtieji amerikiečiai sulaukia vis daugiau kritikos dėl nuobodaus žaidimo stiliaus.

„Padavimų botais“ (angl. servebot) įvardijami aukštaūgiai finale demonstravo universalumą ir susikūrė net 13 break point'ų, nors išnaudotas iš jų ir buvo tik vienas.

R.Opelka atliko 10 neatremiamų padavimų, J.isneris – 8.

Beje, pirmajame sete pasiektas break'as buvo pirmasis po keturių iš eilės šių tenisininkų tarpusavio mačų, kuriuose dominavo padavimai ir buvo sužaisti net dvylika tiebreak'ai paeiliui.

Dabar tarpusavio susitikimuose R.Opelka pirmauja net 5:1.

Už pergalę Hjustone jis bus apdovanotas 250 ATP reitingo taškų ir 90 tūkst. JAV dolerių, o J.Isneris laimėjo 150 ATP reitingo taškų ir beveik 53 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius