Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Australian Open“ pusfinalyje – įspūdingas sugrįžimas iš dviejų setų deficito

Po dramatiško penkių setų trilerio antrajame vyrų vienetų varžybų pusfinalyje paaiškėjo ir antrasis „Australian Open“ teniso pirmenybių Melburne finalo dalyvis.
Alexanderis Zverevas ir Daniilas Medvedevas
Alexanderis Zverevas ir Daniilas Medvedevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trečioji planetos raketė D.Medvedevas sugebėjo panaikinti dviejų setų deficitą ir po 4 valandas ir 18 minučių trukusio maratono rezultatu 5:7, 3:6, 7:6(4), 7:6(5), 6:3 palaužė Vokietijos teniso žvaigždę Alexanderį Zverevą (ATP-6).

Okupantų šalies atstovui tai bus trečiasis karjeros finalas „Australian Open“ pirmenybėse ir šeštasis apskritai „Didžiojo kirčio“ turnyruose. Kol kas vienintelį šios kategorijos trofėjų jis iškovojo „US Open“ (2021 m.).

„Akimirką trečiajame sete jaučiausi išvargęs fiziškai. Žiūrėdamas į varžovą fizinio nuovargio nemačiau. Jaučiau, kad nebegalėsiu išbėgioti 40 smūgių apsikeitimuose, todėl nusprendžiau žaisti agresyviau – galiausiai tai suveikė“, – pasakojo jis.

Ketvirtojo seto tiebreak'e D.Medvedevas buvo per du taškus nuo pralaimėjimo, kuomet atsilikinėjo rezultatu 4:5, o du sykius paduoti ruošėsi jo oponentas. Visgi būsimasis mačo nugalėtojas netrukus rezultatą išlygino, o tuomet sukūrė tikrą stebuklą priimdamas vokiečio padavimą.

Tarpusavio akistatose prieš A.Zverevą trečioji pasaulio raketė dabar pirmauja 12:7, laimėjęs net 11 iš paskutinių 13 susitikimų.

Finale D.Medvedevo lauks kitame pusfinalyje titulą ginantį Novaką Džokovičių (ATP-1) šokiravęs Jannikas Sinneris (ATP-4). Čia tarpusavio mūšiuose 6:3 priekyje rusas, bet pastaruosius tris mačus laimėjo Italijos atstovas.

„Jo žygis tikrai įspūdingas. Tiebreak'e prieš A.Rubliovą jis atsilikinėjo 1:5 ir laimėjo, taip pat nugalėjo Novaką, kuris Melburne buvo laimėjęs visus 10 pusfinalių. Tikiuosi, kad pavyks atsigauti fiziškai ir būti pasiruošus visu 100 procentų sekmadienį“, – kalbėjo D.Medvedevas.

A.Zverevas setų pranašumą 2:0 savo karjeroje iššvaistė tik antrą kartą karjeroje - itin skaudžią nesėkmę vokietis patyrė ir 2020-ųjų "US Open" pirmenybėse, kai galiausiai 2:3 nusileido Dominicui Thiemui.

Vyrų vienetų turnyro finalas Melburne sekmadienį įvyks 10:30 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius