-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 10

„Australian Open“ turnyre – R.Nadalio ir kitų pasaulio teniso žvaigždžių sugrįžimas

Sausio viduryje startuosiančių „Australian Open“ teniso pirmenybių organizatoriai šiomis dienomis paviešino turnyre planuojančių dalyvauti žaidėjų sąrašą, kuriame netrūksta skambių sugrįžimų.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Neabejotinai skambiausiu sugrįžimu į didįjį sportą Melburne įvardijamas Rafaelis Nadalis (ATP-664).

Metus be teniso dėl traumos praleidusiam legendiniam Ispanijos tenisininkui neprireikė „vardinio kvietimo“, kadangi turnyre jis dalyvauti su „apsaugotu reitingu“. Jis yra suteikiamas žaidėjams, kurie dėl traumų ar kitų rimtų aplinkybių, pavyzdžiui – motinystės atostogų, negalėjo rungtyniauti bent 6 mėnesius.

37-erių veterano „apsaugotas reitingas“ šiuo metu yra devintas, tačiau tarp skirstytų tenisininkų Rafos nebus, tad yra tikimybė, kad jau pirmame varžybų rate burtai jį suvestų su Novaku Džokovičiumi (ATP-1).

„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis (kairėje) sulaukė priekaištų iš Deniso Shapovalovo
„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis (kairėje) sulaukė priekaištų iš Deniso Shapovalovo

Su „apsaugotu reitingu“ atvirosiose Australijos pirmenybėse šiemet po traumų sugrįš ir kitos ATP žvaigždės – Denisas Šapovalovas (ATP-109), Marinas Čiličius (ATP-666), Reilly Opelka (ATP-1135), keletą turnyrų jau praėjusiame sezone sužaidęs Milošas Raoničius (ATP-318).

Daug intriguojančių sugrįžimų įvyks ir moterų pirmenybėse. Po motinystės atostogų į Melburną atvyks „Didžiojo kirčio“ čempionės Naomi Osaka ir Angelique Kerber.

Kartu su jomis „apsaugotu reitingu“ pasinaudos ir Jennifer Brady, Ajla Tomljanovič, Amanda Anisimova, o Caroline Wozniacki iš organizatorių sulaukė „vardinio kvietimo“.

Sensacingai 2021-ųjų „US Open“ laimėjusi Emma Raducanu taip pat planuoja pasirodyti Australijoje, tačiau pagal dabartinę situaciją su 103-iu „apsaugotu reitingu“ jai tektų žaisti kvalifikacijoje.

„Australian Open“ pirmenybės vyks kitų metų sausio 14-28 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius