Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos tenisininko staigmena Monte Karle – patiesė čempioną

Monake įsibėgėjančios „Rolex Monte-Carlo Masters“ teniso pirmenybės turės naują čempioną – jau antrajame pirmenybių rate netikėtai krito praėjusiais metais triumfavęs tenisininkas.
Alexei Popyrinas ir Andrejus Rubliovas
Alexei Popyrinas ir Andrejus Rubliovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Kol kas neabejotinai didžiausią sensaciją šių metų turnyre trečiadienio popietę Monte Karle užfiksavo australas Alexei Popyrinas (ATP-46) – jis 6:4, 6:4 susitvarkė su titulą gynusiu Andrejumi Rubliovu (ATP-6).

24-erių Australijos tenisininkui tai šeštoji karjeros pergalė prieš oponentą iš pirmojo 10-tuko, tačiau tik antroji ant grunto dangos. Praėjusiame sezone jis Romoje netikėtai nukovė tuometinę dešimtą pasaulio raketę Felixą Auger-Aliassime'ą.

„Mėgavausi pirmą kartą žaisdamas centriniame korte. Turiu tikrai gerus prisiminimus iš turnyrų ant grunto iš praėjusių metų. Pagrindinis žaidimo planas buvo neduoti varžovui atlikti tų pačių smūgių, naudoti įvairovę. Andrejus yra turbūt vienas geriausių planetos tenisininkų, kuomet jam suteikti ritmą, tad stengiausi tai iš jo atimti. Labai džiaugiuosi įveikdamas čempioną“, – kalbėjo A.Popyrinas, praėjusiais metais laimėjęs ATP 250 turnyrą ant grunto Kroatijoje.

Pirmą kartą į pirmenybių Monako kunigaikštystėje aštuntfinalį patekusio australo lauks tautietis Alexas De Minauras (ATP-11), kuris 2:6, 6:2, 6:3 palaužė Talloną Griekspoorą (ATP-26).

Savo ruožtu beveik tūkstantį ATP reitingo taškų prarasiančiam A.Rubliovui tai gali kainuoti itin brangiai – okupantų šalies atstovas po turnyro gali nusmukti į pirmojo dešimtuko pabaigą.

Praėjusiais metais Monte Karle rusas iškovojo pirmą karjeros „Masters“ titulą, tačiau pastaruoju metu nedemonstruoja geros sportinės formos – laimėjo tik vieną kartą iš penkių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius