-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 21

Barselonoje – dieviška C.Alcarazo gynyba ir dar vienas C.Ruudo nesusipratimas

Aštuntfinalių dieną ATP 500 serijos turnyre Barselonoje užtikrintai pasirodė pirmoji varžybų raketė Carlosas Alcarazas (ATP-2), o tarp favoritų labiausiai nepasisekė sunkų sezoną turinčiam Casperui Ruudui (ATP-3).
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Šeimininkų aistruolių favoritas C.Alcarazas į ketvirtfinalį žengė po užtikrintos pergalės rezultatu 6:3, 7:5 prieš tautietį Roberto Bautistą-Agutą (ATP-25).

Katalonijos sostinėje 19-metis tenisininkas laimėjo jau septintą kartą iš eilės.

Prieš kitus ATP turo atstovus iš Ispanijos jaunuolis per savo karjerą yra laimėjęs 9 kartus iš 10, o vienintelį pralaimėjimą patyrė ne kam kitam, o Rafaeliui Nadaliui praėjusių metų Indian Velso „Masters“ turnyre.

Dabar C.Alcarazas išdarinėja stebuklus būtent centriniame korte, kuris pavadintas Rafaelio Nadalio vardu – antroji pasaulio raketė siekia tapti pirmuoju nuo Rafos, kuris laimėtų turnyrą Barselonoje du metus paeiliui.

Pirmojo seto pabaigoje „Carlitos“ sukūrė ir vieną gražiausių epizodų šią savaitę, kuomet pademonstravo tiesiog dievišką gynybą ir į varžovo smash'ą atsakė unikaliu pjautu smūgiu.

Ketvirtfinalyje jam kelią pastoti bandys dar vienas ispanas – Alejandro Davidovichius Fokina (ATP-38).

Iš favoritų ketvirtadienį netikėtai suklupo Casperas Ruudas (ATP-3). Norvegijos tenisininkas 6:7(5), 3:6 neprilygo puikiai ant grunto atrodančiam Argentinos atstovui Francisco Cerundolo (ATP-32).

Pirmoje žaidimo partijoje trečioji pasaulio raketė padavinėjo setui ir turėjo du set point'us, tačiau jų neišnaudojo, o nuo tos akimirkos mačo kontrolė priklausė jau oponentui.

Šiame sezone C.Ruudas yra iškovojęs 11 pergalių ir patyręs 8 pralaimėjimus. Keturi laimėjimai buvo pasiekti ATP 250 turnyre Portugalijoje.

Solidžias viešnages Katalonijoje šią savaitę kol kas ir toliau tęsia tokie tenisininkai kaip Stefanos Tsitsipas, Jannikas Sinneris bei Lorenzo Musetti. Pastarieji du antrą savaitę paeiliui susitiks ketvirtfinalio etape.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius