Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Čekijos teniso talento nesulaikęs R.Nadalis jausmingai atsisveikino su Madridu

Legendinis Ispanijos tenisininkas Rafaelis Nadalis (ATP-512) patyrė pralaimėjimą „Mutua Madrid Open“ teniso pirmenybių aštuntfinalyje ir potencialiai sužaidė paskutinį karjeros mačą Ispanijos sostinėje.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Vyrų vienetų varžybų aštuntfinalyje 37-erių veteranas rezultatu 5:7, 4:6 turėjo pripažinti talentingo Čekijos tenisininko Jiri Lehečkos (ATP-31) pranašumą.

Po dvikovos R.Nadaliui buvo surengta speciali pagerbimo ceremonija, o į arenos palubes iškeltos penkios vėliavos, simbolizuojančios penkis ispano triumfus Madride – 2005, 2010, 2013, 2014 ir 2017 metais.

„Man tai buvo labai ypatinga savaitė, labai pozityvi tiek dėl teniso, tiek ir dėl asmeninių dalykų. Vėl suteikiau sau šansą žaisti šiame korte. Prieš keletą savaičių, likus dviem dienom iki turnyro Barselonoje, net nežinojau, ar apskritai dar galėsiu sužaisti oficialų mačą, o dabar žaidžiau beveik dvi savaites. Aš to niekados nepamiršiu“, – kalbėjo Rafa, pravirkdęs savo artimiausius žmones.

Dabar visas tenisininko dėmesys turėtų krypti į Romą, kur už kiek daugiau nei savaitės startuos dar vienerios „Masters“ serijos pirmenybės. Po jų grunto karalius priims svarbų sprendimą – ar jo kūnas bus pasiruošęs žaisti mačus iki 3 setų pergalės „Roland Garros“ turnyre.

„Bandysiu žaisti Romoje. Man tai taip pat labai specialus turnyras, kurį laimėjau 10 kartų. Svajojau visus šiuos turnyrus sužaisti dar bent kartą. Praleidau Monte Karlą, bet labai noriu žaisti Romoje. Šiandien atsisveikinu su Madridu, bet mano karjera dar tęsiasi.

Vis dar nesu tikras dėl „Roland Garros“. Čia pavyko sužaisti keturis mačus. Palieku Madridą su kur kas geresnėmis nuotaikomis nei tuomet, kai čia atvažiavau. Kol kas sunku įsivaizduoti apie skambias pergales su dabartiniu mano lygiu, bet sporte viskas gali pasikeisti labai greitai“, – pasakojo Rafa.

Spaudos konferencijoje buvusi pirmoji pasaulio raketė taip pat atskleidė, kad tai galbūt dar nebuvo paskutinysis jo susitikimas gimtinėje, kadangi tenisininkas svarsto apie Daviso taurės finalus sezono pabaigoje.

Jeigu viskas klostysis pagal planą, R.Nadalis turėtų žaisti ir Vimbldone bei Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, kuriose norėtų dvejetuose pasirodyti su jaunuoju Carlosu Alcarazu. Ispano taip pat laukia ir „Laver Cup“ pirmenybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius