Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Challenger“ turnyre Austrijoje – skaudi V.Gaubo nesėkmė

Geriausio Lietuvos tenisininko statusą iš Ričardo Berankio šią savaitę susigrąžinusiam Viliui Gaubui (ATP-285) dar sykį patriukšmauti „Challenger“ kategorijos turnyre nepavyks – jaunuolis skaudžiai krito pirmajame turnyro Austrijoje etape.
Vilius Gaubas
Vilius Gaubas / Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr.

Antradienį 19-metis lietuvis pirmajame vyrų vienetų varžybų rate rezultatu 0:6, 6:7(3) nepasipriešino Slovakijos atstovui Jozefui Kovalikui (ATP-160), kuris turnyre yra skirstytas šeštuoju numeriu.

Tiesiog košmariškai startavęs V.Gaubas pirmojo seto metu iš viso laimėjo tik šešis taškus, o pirmojo laimėto geimo turėjo laukti iki pat antrosios partijos pradžios.

Joje jaunasis tenisininkas pagerino savo žaidimo lygį ir du kartus pirmavo su break'o persvara, įskaitant ir šansą paduoti setui prie rezultato 6:5, tačiau galiausiai buvo patirtas skaudus pralaimėjimas dviejų setų kovoje.

V.Gaubo pasirodymas pirmenybėse bus įvertintas 1200 JAV dolerių, tačiau ATP reitingo taškų šią savaitę uždirbti nepavyko.

Priminsime, kad prieš kiek daugiau nei savaitę lietuvis pateko į pirmą karjeros „Challenger“ finalą Italijoje, o ATP reitinge kilo į rekordines aukštumas – pirmą kartą pateko tarp 300 geriausių planetos tenisininkų.

ATP reitinge Vilius šiuo metu 37 taškais ir 39 pozicijomis lenkia ilgametį šalies teniso rinktinės lyderį Ričardą Berankį (ATP-324).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius