Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 08 08

Daugiau nei 3 metus nerungtyniavusi C.Wozniacki į tenisą sugrįžo triukšmingai

2020 metais karjerą baigusi, tačiau ant didžiosios teniso scenos sugrįžti nusprendusi Danijos teniso žvaigždė Caroline Wozniacki turnyrą Monrealyje (Kanada) pradėjo užtikrintai įveikdama pirmąjį barjerą.
Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki / „Scanpix“ nuotr.

Pirmajame moterų vienetų varžybų rate 33-ejų tenisininkė be didesnio vargo 6:2, 6:2 sudorojo atranką įveikusią australę Kimberly Birrell (WTA-115).

Nuo paskutinio C.Wozniacki oficialaus mačo WTA ture praėjo daugiau nei 3,5 metų, o dar tiksliau – net 1293 dienos. Po 2020-ųjų „Australian Open“ danė nusprendė baigti tenisininkės karjerą ir pasinerti į šeimos gyvenimą – per šį laikotarpį kartu su savo vyru, buvusiu NBA krepšininku Davidu Lee, susilaukė dviejų atžalų Olivios ir Jameso.

Visgi ilgi metai be teniso didelės įtakos buvusios pirmos pasaulio raketės žaidimui nepadarė – tenisininkė demonstravo sau įprastą kibią gynybą ir provokavo vieną neišprovokuotą oponentės klaidą po kitos, dvikovą užbaigdama įspūdingu match point'u.

C.Wozniacki apskritai tai buvo 177-oji pergalė WTA 1000 kategorijos turnyruose. Nuo 2009-ųjų, kuomet buvo pradėti rengti šios klasės turnyrai, daugiau laimėjimų juose iškovojo tik Viktorija Azarenka (187) ir Simona Halep (186).

Lenkiškų šaknų turinti Danijos atstovė šiemet dar tikrai sužais Sinsinačio ir „US Open“ turnyruose, o pagrindiniu savo tikslu laiko kitų metų atvirąsias Australijos teniso pirmenybes Melburne.

Jau antrame rate Monrealyje tenisininkės laukia potencialus mūšis su Vimbldono čempione Marketa Vondrousova (WTA-10). Tiesa, pastaroji dar turi įveikti Mayar Sherif (WTA-33).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius