Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 06

Didvyriškai kovojusi E.Svitolina į „Roland Garros“ pusfinalį praleido A.Sabalenką

Ukrainos tenisininkė Elina Svitolina (WTA-192) visomis išgalėmis stengėsi sustabdyti antrosios pasaulio raketės įspūdingą puolimą, tačiau galiausiai turėjo pripažinti vienos iš „Roland Garros“ turnyro favoričių pranašumą.
Aryna Sabalenka ir Elina Svitolina
Aryna Sabalenka ir Elina Svitolina / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Moterų vienetų varžybų ketvirtfinalyje Ukrainos teniso žvaigždė rezultatu 4:6, 4:6 nusileido okupantų šalies atstovei Arynai Sabalenkai (WTA-2) iš Baltarusijos.

Pastaroji iškovojusi pergalę priartėjo prie tinklo ir tikėjosi paspausti ranką varžovei, tačiau E.Svitolina tik nežymiai linktelėjo galvą ir patraukė prie bokštelio arbitro.

Paryžiaus publika šį veiksmą ir vėl palydėjo švilpimais.

Savo pirmajame „Didžiojo kirčio“ turnyre ir aštuntajame apskritai po motinystės atostogų žaidusi ukrainietė žaidė tikrai solidų gynybinį tenisą ir didžiąją mačo dalį atsilaikė nuo galingų oponentės kirčių, tačiau ir to pergalei buvo per maža.

9 iš paskutinių 10 dvikovų laimėjusi E.Svitolina jau kitą pirmadienį pagaliau sugrįš į geriausių planetos žaidėjų pirmąjį 100-tuką ir galės be „vardinių kvietimų“ ir „apsaugoto reitingo“ dalyvauti stipriausiuose pasaulio turnyruose.

„Roland Garros“ ketvirtfinalyje ji suklupo ketvirtą sykį savo karjeroje ir vis dar nėra žengusi į pusfinalio etapą Paryžiuje. Apskritai „Didžiojo kirčio“ pusfinaliuose 28-erių tenisininkė yra žaidusi tik du kartus.

Savo ruožtu A.Sabalenkai tai bus pirmasis pusfinalis Prancūzijos sostinėje. Baltarusė metų pradžioje laimėjo „Australian Open“ turnyrą ir vis rimčiau taikosi į antrą „Grand Slam“ titulą per savo karjerą.

Pusfinalyje jos lauks tikra turnyro staigmena tapusi Karolina Muchova (WTA-43), kuri 7:5, 6:2 nugalėjo rusę Anastasiją Pavlyuchenkovą (WTA-333).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius