-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Didžiojo kirčio“ čempionių kivirčas: „Sukčiaujantys neturėtų gauti vardinių kvietimų“

Danijos teniso žvaigždė Caroline Wozniacki (WTA-129) kritiškai sureagavo į „Miami Open“ turnyro organizatorių sprendimą suteikti vardinį kvietimą po diskvalifikacijos sugrįžusiai Simonai Halep.
Caroline Wozniacki ir Simona Halep
Caroline Wozniacki ir Simona Halep / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dviejų „Didžiojo kirčio“ titulų savininkė Simona Halep praėjusią savaitę sugrįžo į WTA turą po pusantrų metų pertraukos po to, kai tarptautinis sporto arbitražo teismas sušvelnino Rumunijos tenisininkės bausmę dopingo byloje.

Buvusią pirmąją pasaulio raketę teniso visuomenė pasitiko išskėstomis rankomis, o „Miami Open“ turnyro organizatoriai 32-ejų tenisininkei iš karto įteikė vardinį kvietimą į pagrindines varžybas.

Toks prestižinių teniso pirmenybių sprendimas labai nepatiko kitai „Grand Slam“ turnyrų nugalėtojai – 2018 metais „Australian Open“ finale būtent S.Halep nugalėjusiai Caroline Wozniacki.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Caroline Wozniacki ir Simona Halep
AFP/„Scanpix“ nuotr./Caroline Wozniacki ir Simona Halep

„Visados pasisakiau už skaidrų sportą, už lygybę visiems. Mano pasisakymai nėra prieš Simoną, bet jeigu kažkas specialiai sukčiauja, jei kažkieno dopingo testas yra teigiamas, tai sukčiaujantys neturėtų gauti vardinių kvietimų. Jei padarei klaidą ir nori sugrįžti, aš tą pilnai suprantu, tačiau turėtum bandyti grįžti nuo visiško dugno“, – dėstė Wozniacki.

Priminsime, kad praėjusių metų spalį rumunę nepriklausomas teismas suspendavo net ketveriems metams dėl „tyčia“ pažeistų anti-dopingo taisyklių. Po „US Open“ paimtame tenisininkės šlapimo mėginyje buvo rasta draudžiamo preparato roksadustato, kuris stimuliuoja raudonųjų kraujo ląstelių ir hemoglobino gamybą.

Nepriklausomas teismas sutiko su S.Halep argumentu dėl galimai užterštų papildų, tačiau nusprendė, kad tik papildai negalėjo sukelti tokios didelės roksadustato koncentracijos jos šlapimo mėginyje.

Visgi būtent užteršti papildai, kuriuos tenisininkei pasiūlė jos buvusio trenerio Patricko Mouratoglou teniso akademija ir apie kuriuos ji nežinojo, ir tapo pagrindiniu Tarptautinio sporto arbitražo teismo argumentu sušvelninant bausmę iki devynių mėnesių.

Majamyje rezultatu 6:1, 4:6, 3:6 ispanei Paulai Badosai (WTA-82) pirmajame etape pralaimėjusi S.Halep sureagavo į C.Wozniacki kritiką, kuriai pateikė savo įžvalgas.

„Nepadariau nieko blogo. Aš nesukčiavau. Aš nevartojau dopingo. Geriau paskaityti galutinį sporto arbitražo teismo sprendimą, jog papildai buvo užteršti ir tai nebuvo tyčinis dopingo vartojimas. Niekados nevartojau draudžiamų preparatų, tad nesu apgavikė. Vieno žmogaus neigiami komentarai, palyginti su šimtais žmonių pozityvumo, nėra svarbūs“, – atsakė Rumunijos atstovė.

S.Halep netrukus pradės grunto sezoną, kuriame gali tapti didėle grėsme visam WTA turui – 2018 metais ji laimėjo „Roland Garros“ pirmenybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius