Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dieviškais padavimų procentais pasižymėjęs A.Zverevas pusfinalyje šokiravo C.Alcarazą

Vienas iš atvirųjų Australijos teniso pirmenybių Melburne favoritų Carlosas Alcarazas (ATP-2) traukiasi iš kovos dėl čempiono trofėjaus – Ispanijos vunderkindas buvo sustabdytas ketvirtfinalyje.
Alexanderis Zverevas ir Carlosas Alcarazas
Alexanderis Zverevas ir Carlosas Alcarazas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pagrindiniu konkurentu Novakui Džokovičiui (ATP-1) prieš turnyrą įvardintas C.Alcarazas vyrų vienetų „Australian Open“ varžybų ketvirtfinalyje netikėtai 1:6, 3:6, 7:6(2), 4:6 nusileido vieną geriausių karjeros pasirodymų surengusiam Alexanderiui Zverevui (ATP-6) iš Vokietijos.

Pastarasis pirmoje susitikimo dalyje tiesiog dominavo ir turėjo auksinę galimybę pergalę iškovoti trijų setų kovoje, kuomet trečioje partijoje pirmavo 5:2, bet tuomet stebuklus korte išdarinėti pradėjo „Carlitos“.

Ispanijos tenisininkui pagaliau pavyko laimėti oponento padavimus ir nors tiebreak'e jis atsiliko 0:2, bet tuomet suorganizavo fantastišką septynių iš eilės laimėtų taškų seriją ir išplėšė ketvirtąjį setą.

Jame A.Zverevas nepalūžo ir užtikrintai laikė savo padavimus, kol galiausiai devintajame geime sulaukė keleto dovanėlių iš varžovo ir netrukus šventė vieną įsimintiniausių pastarojo meto laimėjimų.

26-erių vokietis pergalę nusikalė tiesiog dieviškais padavimais – pirmaisiais mėginimais jis padavė net 85 proc. kartų, o jais laimėjo 73 proc. žaistų taškų.

Saschai tai tik antrasis „Australian Open“ karjeroje bei septintasis „Didžiojo kirčio“ turnyruose apskritai. Vokietijos teniso žvaigždė pirmą kartą šios kategorijos varžybose įveikė oponentą iš pirmojo ATP reitingo penketuko – iki šiol buvo pralaimėjęs visus 10 tokių mačų.

Pusfinalyje A.Zverevo lauks puikiai pažįstamas Daniilas Medvedevas (ATP-3), kuris kitame ketvirtfinalyje 7:6(4), 2:6, 6:3, 5:7, 6:4 palaužė Hubertą Hurkačą (ATP-9).

Rusas tarpusavio akistatose pirmauja 11:7, tačiau tai bus pirmasis tenisininkų mūšis „Didžiojo kirčio“ turnyruose.

Savo ruožtu C.Alcarazas šiemet Melburne užfiksavo geriausią asmeninį pasiekimą, tačiau „Australian Open“ pirmenybės vis tiek išlieka vienintelėmis iš „Didžiojo kirčio“, kuriose 20-metis jaunuolis dar nėra pasiekęs pusfinalio.

Priminsime, kad kitą pusfinalio porą sudarys Novakas Džokovičius (ATP-1) bei Jannikas Sinneris (ATP-4). Abu vyrų vienetų pusfinaliai Melburne įvyks penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius