Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 09

Dvigubai saldi pergalė – ukrainietė į Vimbldono ketvirtfinalį pateko įveikusi baltarusę

Pasakiškas Elinos Svitolinos (WTA-76) sugrįžimas į WTA turą tapus mama tęsiasi – Vimbldone buvusi trečioji pasaulio raketė jau pateko į ketvirtfinalio etapą.
Elina Svitolina
Elina Svitolina / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Viename dramatiškiausių šių metų Vimbldono susitikimų E.Svitolina po 2 valandų ir 46 minučių 2:6, 6:4, 7:6(9) palaužė Baltarusijos atstovę Viktoriją Azarenką (WTA-20).

Ukrainietė savais padavimais laimėjo pirmą dvikovos geimą, tačiau tuomet krito į didelę žaidybinę duobę ir pralaimėjo kitus aštuonis geimus.

Antrajame sete atsilikdama 0:2 tenisininkė pagaliau sumažino neišprovokuotų klaidų skaičių ir mažais žingsneliais pradėjo savo sugrįžimą į mačą. Vis didesnis oponentės spaudimas galiausiai davė vaisių – išplėšta lemiama trečioji partija.

Trečiajame sete jau pati E.Svitolina įsigudrino iššvaistyti trijų geimų pranašumą (3:0), tačiau tiebreak'e demonstravo tiesiog fantastišką kovingumą ir galiausiai išplėšė pergalę rezultatu 11:9.

Kaip ir buvo galima tikėtis, pasibaigus mačui abi tenisininkės nespaudė rankos viena kitai, tačiau padėkojo už kovą per atstumą.

Įdomu tai, kad V.Azarenkai paliekant kortą britai ją išlydėjo švilpimais – dviejų „Didžiojo kirčio“ titulų savininkė liko suglumusi ir sarkastiškai nusišypsojo.

Tik antrą kartą karjeroje Vimbldono ketvirtfinalį pasiekusi E.Svitolina tapo pirmąja tenisininke nuo 2011-ųjų, kuri į šį etapą Londone prasibrovė su „vardiniu kvietimu“.

Balandžio mėnesį po motinystės atostogų į WTA turą sugrįžusi ukrainietė reitinge buvo 1344-ta, bet dabar po iškovoto trofėjaus Strasbūre ir dviejų „Grand Slam“ ketvirtfinalių paeiliui jai prognozuojama jau 39-toji vieta.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Elina Svitolina
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Elina Svitolina

„Dvikovos metu galvojau, jog gimtinėje mano dvikovą žiūri daug tautiečių. Tai suvirpino mano širdį. Noriu jiems suteikti bent kažkokį momentą laimės. Ukrainoje labai sunkūs laikai, todėl aš, stovėdama čia, skųstis tikrai negaliu ir tiesiog turiu kovoti“, – kalbėjo Svitolina.

28-erių tenisininkė prieš turnyrą tikriausiai pati nebūtų patikėjusi, kad pateks į Vimbldono ketvirtfinalį. Šiomis dienomis ukrainietė turėjo bilietus į dainininko Harry Styles'o koncertą Vienoje, tačiau juos galiausiai atidavė tęsdama pasirodymą Londone.

„Tikiuosi, kad Harry dabar žiūri. Aš esu jo didžiulė gerbėja“, – publiką juokino E.Svitolina, savo mėgstamam atlikėjui nusiųsdama širdutę.

Ketvirtfinalyje Ukrainos teniso žvaigždės lauks pirmoji planetos raketė Iga Swiatek (WTA-1).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius