-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Svitolinos nelaimė aštuntfinalyje Melburne – dėl traumos sužaidė tik 3 geimus

Ukrainos teniso žvaigždė Elina Svitolina (WTA-23) buvo laikoma viena iš pagrindinių favoričių viršutinėje turnyro lentelės dalyje pasiekti „Australian Open“ finalą, tačiau tenisininkę aštuntfinalyje apmaudžiai pakirto trauma.
Elina Svitolina
Elina Svitolina / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Medikų pagalbos dėl nugaros traumos E.Svitolinai korte prireikė jau po pirmų dviejų geimų, kuriuos buvusi trečioji pasaulio raketė pralaimėjo.

Po medicininės pertraukėlės tenisininkė dar bandė tęsti susitikimą, tačiau nugaros skausmai buvo tokie dideli, kad ukrainietė beveik negalėjo atlikti padavimų. Netrukus ji iškėlė baltą vėliavą ir atsilikdama 0:3 pasveikino čekę Linda Noskovą (WTA-50) su pergale.

„Vienu momentu tiesiog surakino nugarą – negaliu tiksliai pasakyti, kas nutiko, tačiau pirmojo geimo pabaigoje pervėręs skausmas buvo tarsi šūvis į nugarą. Absoliučiai negalėjau nieko padaryti, man labai liūdna“, – kiek nurimus emocijoms spaudos konferencijoje kalbėjo ji.

Per pirmuosius tris mačus vos 13 geimų pralaimėjusi E.Svitolina buvo laikoma viena iš rimčiausių pretendenčių pasiekti savo pirmąjį „Didžiojo kirčio“ finalą po to, kai viršutinėje lentelės dalyje nebeliko tokių tenisininkių kaip Iga Swiatek (WTA-1), Jelena Rybakina (WTA-3) ar Jessica Pegula (WTA-5).

Praėjusį pavasarį sugrįžusi po motinystės atostogų 29-erių tenisininkė demonstruoja puikius rezultatus „Grand Slam“ turnyruose – pasiekė „Roland Garros“ ketvirtfinalį bei Vimbldono pusfinalį.

„Scanpix“ nuotr./Elina Svitolina
„Scanpix“ nuotr./Elina Svitolina

Paklausta, ar jautė tam tikrus nugaros skausmus prieš susitikimą, ukrainietė atsakė: „Šiek tiek jutau, tačiau tai yra normalu. Šiame turnyre jau žaidžiau nemažai teniso. Esame ketvirtajame etape, tad kažkokie skausmai nebūtų naujiena. Tai nekėlė mums rūpesčių anksčiau.“

Praėjusiame etape geriausią pasaulio tenisininkę I.Swiatek įveikusios L.Noskovos ketvirtfinalyje lauks dar viena Ukrainos atstovė – Dajana Jastremska (WTA-93). Abiem tenisininkėms tai bus pirmasis karjeros „Grand Slam“ ketvirtfinalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius