Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fantastiškas R.Nadalio sugrįžimas – Brisbene supančiojo D.Thiemą

Prabėgus 349 dienoms po paskutinio savo mačo „Australian Open“ turnyre, kuriame patyrė sunkią traumą, legendinis Ispanijos tenisininkas Rafaelis Nadalis (ATP-672) sugrįžo į ATP turą ir pademonstravo aukščiausio lygio žaidimą.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

37-erių veteraną burtai „Brisbane International“ pirmenybių pirmajame etape suvedė su visuomet pavojingu Dominicu Thiemu (ATP-98), tačiau 2020-ųjų „US Open“ čempionas rimčiau pasipriešinti nesugebėjo ir pralaimėjo rezultatu 5:7, 1:6.

Nuo pirmųjų susitikimo akimirkų Rafa korte demonstravo aukščiausią klasę ir beveik nedarė neišprovokuotų klaidų. Pirmoje mačo dalyje ispanui sunkiau sekėsi tik priimti, tačiau galiausiai pirmaudamas 6:5 jis laimėjo varžovo padavimus ir greitai nurūko link pergalės.

„Ši diena man yra labai svarbi emociškai po tikriausiai vienų iš sunkiausių karjeros metų. Turėjau galimybę sugrįžti ir žaisti prieš šią nuostabią publiką praleidęs metus be teniso. Mano nuomone, žaidimo lygis tikrai buvo pozityvus. Tiek aš, tiek mano šeima ir komanda didžiuojamės šia diena. Mes nepalūžome ir buvome visi kartu per šį sunkų laikotarpį“, – pasakojo Nadalis.

Pergalingame mače grunto karalius paduodamas pralaimėjo iš viso tik 6 kamuoliukus, pirmaisiais kirčiais laimėdamas 90 proc. taškų, antraisiais – 80 proc.

„Pirmasis setas buvo lygus, abu gerai padavinėjome. Rezultatui esant 6:5 man pavyko laimėti jo padavimus, tai ir buvo pagrindinis skirtumas. Žinau, kad Dominicas taip pat turėjo išgyventi labai sunkius laikus dėl traumų, todėl džiaugiuosi jį matydamas korte ir linkiu kuo didžiausios sėkmės“, – tęsė Nadalis.

ATP reitinge net iki 672-os pozicijos nukritęs tenisininkas ATP ture iškovojo jau 1069-tą pergalę ir visų laikų rekordininkų sąraše aplenkė Ivaną Lendlą bei dabar rikiuojasi tik už Jimmy Connorso (1274), Rogerio Federerio (1251) ir Novako Džokovičiaus (1088).

Varžybų aštuntfinalyje Ispanijos teniso žvaigždės lauks kortų šeimininkas Jasonas Kubleris (ATP-102).

„Brisbane International“ pirmenybėse antradienį buvo užfiksuotas ir netikėtumas. Penktą skirstymą turėjęs Sebastianas Korda (ATP-24) sensacingai 5:7, 4:6 nusileido vokiečiui Yannickui Hanfmannui (ATP-51), kuriam tai pirmoji karjeros pergalė ant kietos dangos prieš Top 50 oponentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius