Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Favoritų vargai – A.Zverevas ir C.Ruudas išgyveno 5 setų trilerius

Dvi ATP turo žvaigždės Alexanderis Zverevas (ATP-6) ir Casperas Ruudas (ATP-11) į trečią atvirųjų Australijos teniso pirmenybių žengė tik po dramatiškų kovų, kurioms prireikė lemiamo penktojo seto.
Alexanderis Zverevas
Alexanderis Zverevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po triumfo „United Cup“ pirmenybėse kaip vienas iš favoritų patriukšmauti Melburne atvykęs A.Zverevas kol kas žaidžia labai sunkų turnyrą.

Pirmajame sete per 4 setus tautietį Dominiką Koepferį (ATP-62) palaužęs vokietis šį sykį dar daugiau vargo su oponentu iš antrojo šimtuko vidurio – Lukašu Kleinu (ATP-163).

Vokietijos teniso žvaigždė pergalę šventė po 4 valandas ir 31 minutę trukusio trilerio rezultatu 7:5, 3:6, 4:6, 7:6(5), 7:6(7).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lukašas Kleinas ir Alexanderis Zverevas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lukašas Kleinas ir Alexanderis Zverevas

„Jis žaidė tiesiog neįtikėtinai. Oponentas kiekvieną kamuoliuką smūgiavo kiek galėdamas stipriai iš abiejų pusių. Daugelyje atvejų tiesiog nežinojau, ką daryti. Kalbant atvirai, jis tikriausiai nusipelnė pergalės labiau nei aš, tačiau tai yra tenisas ir džiaugiuosi laimėjęs. Varžovo užimamas reitingas visiškai neatitinka realybės“, – kalbėjo Sascha.

A.Zverevui tai buvo jubiliejinė 400-toji pergalė karjeroje bei 17-toji iš eilės žaidžiant prieš tenisininką iš kvalifikacijos. Trečiajame etape 26-erių vokiečio lauks amerikietis Alexas Michelsenas (ATP-81).

Penkių setų patekti į trečiąjį varžybų ratą prireikė ir Norvegijos tenisininkui Casperui Ruudui (ATP-11). Pastarasis sugadino šeimininkų šventę ir 6:3, 6:7(5), 6:3, 3:6, 7:6(7) palaužė Australijos atstovą Maxą Purcelllą (ATP-45).

Naująjį ATP sezoną norvegas vienetuose pradėjo penkiomis pergalėmis iš eilės – trys iš jų buvo pasiektos „United Cup“ pirmenybėse ir dabar dvi Melburne.

Kol kas geriausiu C.Ruudo pasiekimu "Australian Open" turnyre išlieka ketvirtasis etapas 2021 metais. Pakartoti geriausią asmeninį rezultatą tenisininkas sieks šeštadienį, o varžovu bus Cameronas Norrie (ATP-22).

Britas panaikino dviejų setų deficitą ir 3:6, 6:7(4), 6:2, 6:4, 6:4 palaužė italą Giulio Zeppieri (ATP-133).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius