-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gavo tai, ko nusipelnė: į veidą arbitrui rėkęs A.Rubliovas buvo diskvalifikuotas

Prestižiniame ATP 500 kategorijos turnyre Dubajuje penktadienį buvo užfiksuotas tenise itin retai pasitaikantis reiškinys - diskvalifikacija.
Andrejus Rubliovas
Andrejus Rubliovas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Pirmajame vyrų vienetų varžybų pusfinalyje šlykščiu poelgiu pasižymėjo penktoji pasaulio ir antroji turnyro raketė rusas Andrejus Rubliovas (ATP-5), linijos teisėją išplūdęs necenzūriniais žodžiais.

Akistatoje prieš Alexanderį Bubliką (ATP-23) dvikovos baigtį nulėmęs incidentas įvyko tenisininkams artėjant prie lemiamo tiebreak'o trečiajame sete.

Rezultatas buvo lygus (5:5), o žemiau reitinguotas kazachas padavinėjo 11-tajame geime pirmaudamas 40:30. Keletą kartų į liniją pataikęs tenisininkas netrukus išsiveržė į priekį 6:5, o tuomet prasidėjo teisėjo darbu nepatenkinto okupantų šalies atstovo pykčio protrūkis.

Prie pat arbitro priėjęs A.Rubliovas šiam pradėjo rėkti į veidą ir reikšti savo nepasitenkinimą tuo, kad paskutiniajame taške nebuvo užfiksuotas užribis.

Pertraukėlės tarp geimų metu linijos teisėjas bokštelio arbitrei atskleidė, kad smarkiai įpykęs rusas panaudojo ir necenzūrinius žodžius. Netrukus į kortą buvo iškviestas ir vyriausiasis teisėjas, kuriam neliko nieko kito, kaip tik diskvalifikuoti tenisininką.

„Scanpix“ nuotr./Andrejaus Rubliovo diskvalifikacija Dubajuje
„Scanpix“ nuotr./Andrejaus Rubliovo diskvalifikacija Dubajuje

Šiuo sprendimu patikėti negalėjęs A.Rubliovas dar bandė gintis, kad apskritai nekalbėjo rusiškai, tačiau šią kalbą gerai suprantantis linijos teisėjas tik patvirtino tai, kas geriausiai girdėjosi ir pačioje vaizdo įrašo pradžioje.

2022 metais Dubajuje triumfavęs 26-erių tenisininkas praras tiek 200 ATP reitingo taškų, tiek ir uždirbtus beveik 158 tūkstančius JAV dolerių, o pirmadienį paliks ATP reitingo stipriausiųjų penketuką - jį aplenks vokietis Alexanderis Zverevas.

A.Bubliko varžovu didžiajame turnyro finale bus Ugo Humbertas (ATP-18) arba Daniilas Medvedevas (ATP-4).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius